Altılı masada 'aday' düğümüne yeni formül!

Seçim için geri sayım devam ederken cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşamayan altılı masa için CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Altılı masanın oluşturduğu ittifakta aday krizi devam ederken muhalefet partileri, adaylarının kim olacağı konusunda halen bir ilerleme kaydedemedi.  Aday isim olarak en çok gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından veto yemişti. Adayın kimin olacağı henüz belli değilken, adayın nasıl seçileceği konusunda da problem yaşanıyor. CHP'li eski Milletvekili, TV100 yazarı Barış Yarkadaş, köşe yazısında adayın nasıl seçileceği konusunda kulis bilgilerini paylaşarak dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

"EN AZ 3 OY"

Adayın oylama sonucu ortaya çıkacağını belirten Yarkadaş, "Edindiğim bilgiye göre, ‘Aday kim olacak?' sorusunun cevabının verileceği toplantıda, partiler masalarında bulunan dosyaları açacak ve dosyada yazan isimleri masaya getirecek. Bir parti eğer bir isim önerdiyse, o adayın masadaki altı liderden en az üçünün oyunu alması gerekecek." ifadelerini kullandı.

 

Altılı masada 'aday' düğümüne yeni formül! ile ilgili etiketler CHP Meral Akşener altılı masa Kemal Kılıçaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.