Altay, Şilili 10 numara Cesar Pinares'i kadrosuna kattı

Altay'ın 9. yabancı transferi Şilili 10 numara Cesar Pinares oldu. 30 yaşındaki futbolcu için Brezilya'nın Gremio kulübüne 1.5 milyon euro bonservis ödendi. İzmir'in Siyah-Beyazlı ekibi en son 2002-03 sezonunda yer aldığı Süper Lig'de 18 yıl aradan sonra yarın ilk maçına çıkacak.

Süper Lig'e geri dönen Altay transferleri peş peşe açıklıyor. İzmir'in Siyah-Beyazlı kulübü son olarak Şilili 10 numara Cesar Pinares'i kadrosuna kattığını duyurdu. 30 yaşındaki futbolcu için Brezilya'nın Gremio kulübüne 1.5 milyon euro bonservis ödendi.

Şili Milli Takımı formasını 18 kez giyen Pinares, Martín Rodríguez'in ardından Altay'ın 2. Şilili futbolcusu oldu. Avrupa kariyeri çok kısa süren yıldız isim, 2012'de Chievo formasıyla 2 kez Serie A maçına çıkmıştı.

İLK RAKİP KAYSERİSPOR

İzmir'in asırlık çınarı, en son 2002-03 sezonunda yer aldığı Süper Lig'de 18 yıl aradan sonra yarın ilk maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak randevuda Kayserispor'la karşı karşıya gelecek. Maçın hakemi Suat Arslanboğa...

Ev sahibi ekip seyircisine stat kapasitesinin yüzde 50'si oranında yer ayrılacak. Deplasman seyircisi ise yok. Maçın bilet fiyatları doğu tribünü 54.5, batı tribünü 218, VIP tribün 654 TL olarak açıklandı.

Takımı play-off'tan Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Mustafa Denizli ile yeniden anlaşan, Altay dış transferde 8'i yabancı olmak üzere 9 oyuncuyu kadrosuna kattı.

İzmir temsilcisi ön libero Ceyhun Gülselam'ın yanı sıra İsveçli stoper Eric Björkander, Brezilyalı orta saha oyuncusu Thaciano, Fildişi Sahilli santrfor Daouda Bamba ve ön libero Serge Aka, Şilili sol kanat Martin Rodriguez ve 10 numara Cesar Pinares, Polonyalı kaleci Mateusz Lis ve İranlı sol bek Mohammad Naderi ile el sıkıştı. Ayak bileğinden sakatlanan Björkander ilk maçta forma giyemeyecek. 

Altay, Şilili 10 numara Cesar Pinares'i kadrosuna kattı

MUSTAFA DENİZLİ İÇİN İMZA TÖRENİ

Altay'da Mustafa Denizli ve transfer edilen oyuncular için imza töreni düzenlendi. Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde düzenlenen toplu imza töreninde konuşan kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Mustafa Denizli ile tekrardan bir sezon daha beraber olmanın kendileri için onur ve gurur olduğunu söyledi.

Deneyimli teknik adam ile geçen sezon attıkları imzanın sonsuza kadar geçerli olduğunu aktaran Ekmekçioğlu, şunları kaydetti:

"Yeni bir törenle bunu yineleyeceğiz ama bir Altaylı olarak bizim için sevgili hocamız kulübümüzün bir efsanesi. Bir Altaylı olarak çok heyecanlıyım. Masada onunla beraber olmak her Altaylının hayalidir. Bizimle yola devam ettiği için kendisine teşekkür ediyorum."

Ekmekçioğlu, kadrolarına kattıkları yeni isimler için uzun süre uğraştıklarını belirterek, "Derin bir liste çalışması yaptık. Hem bize katkı sağlayacak hem de bizimle uzun yıllar birlikte olacak isimlerle anlaşmaya çalıştık. 1 veya 2 transfer daha planlıyoruz." diye konuştu.

Teknik direktör Mustafa Denizli de bu yaptıkları imza töreninin bir formalite olduğunu dile getirerek, "Bu camiadan yetişenlerin imzaları değil verdiği sözler geçerlidir. Geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle. Geçen sezon kulübümüzün bana ihtiyaç duyduğu anda kulübe döndüm ve onlarla mücadele ederek hedefimize vardık." ifadelerini kullandı. 

Altay, Şilili 10 numara Cesar Pinares'i kadrosuna kattı ile ilgili etiketler Altay Mustafa Denizli Cesar Pinares
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.