Altay dünyanın en gelişmiş tanklarından olacak

İngiltere merkezli Mondaq.com haber sitesi, Türkiye’nin üzerinde çalıştığı ana muharebe tankı (AMT) ile ilgili geniş bir yazı hazırladı. Türkiye’nin dünyadaki prestijini artıracak tank olarak tanıtılan Altay’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri kabiliyetini önemli ölçüde artıracak bir dizi gelişmiş özellikle donatıldığı belirtildi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İngiltere merkezli Mondaq.com haber sitesi, Türkiye’nin üzerinde çalıştığı ana muharebe tankı (AMT) ile ilgili geniş bir yazı hazırladı

Yazıda şöyle denildi: “Bu özellikler arasında güçlü bir 120 mm yivsiz namlu, son teknoloji ürünü bir atış kontrol sistemi ve sofistike bir zırh sistemi yer alıyor. Tank, önemli miktarda yerli teknoloji kullanılarak inşa ediliyor ve rakiplerinden daha uygun maliyetli olması bekleniyor.
ALTAY tankının dünyanın en gelişmiş AMT'lerinden biri olması bekleniyor.

Yeni Altay tankının devreye girmesi Türkiye'nin uluslararası arenadaki prestijini artıracaktır. Türkiye'nin teknolojik gücünün bir simgesi olan tank, Türk savunma sanayisi için büyük bir başarı olarak görülecek.

TAM BAĞIMSIZLIKTA YENİ ADIM

Yeni Altay tankının geliştirilmesi, Türkiye'nin yabancı silahlara bağımlılığını azaltmak için atılmış önemli bir adım.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE DESTEK

Yeni Altay tankının geliştirilmesi ve üretilmesi, Türkiye ekonomisine can katacak. Binlerce kişiye istihdam sağlaması beklenen proje, Türk savunma sanayisine de önemli bir gelir sağlayacak.

Yeni Altay tankının devreye girmesi Türkiye'nin uluslararası arenadaki prestijini artıracak. Türkiye'nin teknolojik gücünün bir simgesi olan tank, Türk savunma sanayisi için büyük bir başarı olarak görülecek.

Ancak Yeni Altay tankının test edilmesi, geliştirilmesinde önemli bir adım. Testlerin tamamlanmasının ardından seri üretime girmesi beklenen Yeni Altay tankı, Türk Ordusu'ndaki eski tankların yerini almaya başlayacak.

Yeni Altay tankının Türk Silahlı Kuvvetleri için değerli bir varlık olacağı tahmin edilebilir. Tankın gelişmiş özellikleri, onu savaş alanında zorlu bir rakip haline getirecek ve Türkiye'nin askeri kabiliyetini geliştirmeye yardımcı olacaktır. Tankın yerli olarak geliştirilmesi, Türkiye'nin stratejik bir avantaj olan yabancı silah bağımlılığını da azaltacak”

Altay dünyanın en gelişmiş tanklarından olacak ile ilgili etiketler Altay tankı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.