Altar'ın oğlu Tarkan uçmağına kavuştu! Kartal Tibet hayatını kaybetti, "Atıl Kurt" öksüz kaldı!

"Ulusum ulusların en büyüğüdür. Türk oğlu Türk’üm ben. Yüce Başbuğumuz Atilla’nın savaşçısıyım" repliği ile birçok kişinin benliğinde millet bilinci ve sevdası uyandırmış Tarkan karakterini oynayan Kartal Tibet 83 yaşında vefat etti. Altar'ın Oğlu Tarkan ve Tarkan Gümüş Eğer gibi filmlerde rol alan Kartal Tibet'in onlarca komedi filmi de sinema tarihindeki yerini aldı.

Altar'ın oğlu Tarkan uçmağına kavuştu!  Kartal Tibet vefat etti. Türk Sineması'nın usta yönetmen ve oyuncusu Kartal Tibet ya da benimsenen karakter ismi ile Tarkan 83 yaşında hayata veda etti. Altar'ın Oğlu Tarkan, Tarkan Gümüş Eğer gibi Tarkan filmleri ile hafızalara kazınan Kartal Tibet; Şabaniye, Davaro, Tosun Paşa gibi filmlerde Kemal Sunal'la birlikte çalışmıştır.

ATIL KURT ÖKSÜZ KALDI!

Tarkan filmlerinin unutulmaz repliği olan Atıl Kurt, Tibet'in hayata veda etmesiyle adeta öksüz kaldı. Kartal Tibet, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatroları'nda yer aldığı temsiller kapalı gişe sergilenmeye başladığında dikkat çekmiş ve böylece sinemaya geçiş yapmıştır.

Seyircisinin gözündeki imajı sarsılmasın, yaşlılık hali bilinmesin diye uzun yıllardır pek görünmek istemiyordu Kartal Tibet. 1975 yılından sonra oyunculuğu bırakmış ve yönetmenliğe geçmiştir.

Tarkan: Gümüş Eyer Filmi Ne Zaman Çekildi, Konusu Nedir? Tarkan Kimdir? -  Medyafaresi.com Mobil

Türk sinema tarihine geçecek çok değerli filmlerin yönetmenliğini yapan Kartal Tibet, Tosun Paşa, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Sultan, Şark Bülbülü, Zübük, Davaro, Gırgıriye, İffet, En büyük Şaban, Kılıbık, Çarıklı Milyoner, Şalvar Davası, Şabaniye, Deli Deli Küpeli, Talih Kuşu gibi bugün bile zevkle izlediğimiz unutulmaz filmlerin yönetmenidir.

 

Altar'ın oğlu Tarkan uçmağına kavuştu! Kartal Tibet hayatını kaybetti, "Atıl Kurt" öksüz kaldı! ile ilgili etiketler Kartal Tibet altarın oğlu tarkan tarkan filmleri kartal tibet filmleri atıl kurt
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.