Alpaslan Kuytul: Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek İslam'a ihanettir! Adana'da Furkancıların kışkırtmasına polis müdahale etti

21 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Alpaslan Kuytul, bu kez de vatandaşların sağlığı için bayramda uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin provokatif açıklamalar yaptı. Kuytul ''Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek, İslam'a ve Müslümanlara ihanettir.'' şeklinde skandal ifadeler kullandı. Öte yandan Adana'da namaz kılma amacıyla kuralları ihlal eden bir grup Furkan Cemaati üyesine polis müdahale etti. Kuytul yaşananların ardından sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Kuytul yaptığı konuşmada ''Eğer bayramda sokağa çıkma yasağı ilan ederlerse bu İslama ihanettir'' dedi.

Soyal medya hesabından skandal açıklamalarına devam eden Kuytul, bayramda akraba ve arkadaşları ile bayramlaşacağını yazdı.

Kuytul, "Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım" ifadelerini kullandı.

Alpaslan Kuytul: Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek İslam'a ihanettir! Adana'da Furkancıların kışkırtmasına polis müdahale etti

 

FURKANCILARIN KIŞKIRTMASINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Adana'da namaz kılma amacıyla kuralları ihlal eden bir grup Furkan Cemaati üyesine polis müdahale etti. Furkancılar gözaltına alınarak koronavirüs önlemlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle her birine idari para cezası kesildi.

Furkancılar namaz kılma bahanesiyle tüm sosyal mesafe önlemlerini ihlal etti. Polisin uyarılarını da dinlemediler ve dağılmamakta direndiler. Emniyet güçleri de gruba müdahale ederek sosyal mesafe kuralını bozukları için ceza kesti.

KUYTUL YAŞANANLARIN ARDINDAN PAYLAŞIMDA BULUNDU

Furkancıların lideri Alparslan Kuytul yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, “Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!” ifadelerini kullandı.

Bazı Furkancıların polise “Müslüman memleketinde namaz kılamazsınız ama 19 Mayıs etkinlikleri yapabilirsiniz, Anıtkabir’e gidebilirsiniz” diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Alpaslan Kuytul: Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan etmek İslam'a ihanettir! Adana'da Furkancıların kışkırtmasına polis müdahale etti ile ilgili etiketler bayram alpaslan kuytul sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.