'YANLIŞ İSTİHBARAT DEVLETLERİN SONUNU HAZIRLAR'

İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan ‘Mevzu Derin’de Gazeteci İbrahim Baran’ın sorularını yanıtladı…

Bugün istihbarat faaliyetleri ile ismi ön plana çıkan İsrail’in bu alandaki tecrübesi binlerce yıl öncesine kadar uzanıyor. Eski Ahit’te istihbarat çalışmalarıyla ilgili önemli ipuçları bulunuyor.

SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan ‘Mevzu Derin’de, İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ ile Gazeteci İbrahim Baran, tarihi metinler üzerinden istihbarat dünyasına doğru sıra dışı bir yolculuğa çıkıyor.

'YANLIŞ İSTİHBARAT DEVLETLERİN SONUNU HAZIRLAR'

“BİR YERE ASKERİ HAREKAT YAPMADAN ÖNCE CASUSLAR GİDER. EĞER ŞARTLAR ELVERİŞLİYSE ASKERLER GİDİP O BÖLGEYİ ALIRLAR!”

‘Mevzu Derin’in yeni bölümünde eski Ahit’teki metinlerin devamı masaya yatırılıyor. Metinleri derinlemesine inceleyen Alparslan Ertuğ, “Yanlış istihbarat konusu çok önemli. Bugün istihbaratın niçin önemli olduğu sorusunun başka bir cevabı da bu aslında. Siz bir ülkeye saldırmaya niyetlendiğinizde veya bunu planladığınızda eğer bu ülkenin gücünü, silahlı gücünü, askeri gücünü tam kestiremezseniz veyahut bununla alakalı yanlış bilgi alırsanız, ortaya çıkan sonuç sizin için çetin olacaktır. Osmanlı tarihinde, Selçuklu tarihinde ve 2. Dünya savaşında bunun örnekleri var. Dolayısıyla istihbarat aslında devletleri ayakta tutan en önemli sac ayaklarından bir tanesi.” sözlerini kullandı.

Alparslan Ertuğ ve İbrahim Baran ile ‘Mevzu Derin’in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'YANLIŞ İSTİHBARAT DEVLETLERİN SONUNU HAZIRLAR' ile ilgili etiketler İstihbarat Alparslan Ertuğ ibrahim baran eski Ahit Ayetler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.