Almanya'dan Yunanistan'a çok önemli çağrı

Almanya’nın, Erdoğan ve Miçtotakis görüşmesi öncesi Yunanistan'ı Türkiye yakınlarındaki adaları askersizleştirmeye çağırdığı ortaya çıktı. Yunanistan’ın etkili gazetelerinden olan ESTIA gazetesinde çıkan haberlere göre, Ankara ve Atina müzakerelere hazırlanırken, Almanya Yunanistan'ı ordusunu Türkiye yakınlarındaki Ege Denizi adalarından çekmeye çağırdı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüşmesi öncesi Almanya’dan bir hamle geldiği ortaya çıktı.

Almanya'nın, Yunanistan' a bir çağrıda bulunduğu ve Türkiye yakınlarındaki adaları askersizleştirmeye çağırdığı ortaya çıktı. Yunan ESTIA gazetesinin haberine göre, Ankara ve Atina müzakerelere hazırlanırken, Almanya Yunanistan'ı ordusunu Türkiye yakınlarındaki Ege Denizi adalarından çekmeye çağırdı.

GAZETEDE ÇAĞRININ MERKEL ADINA ALMAN BÜYÜKELÇİDEN GELDİĞİ İDDİASI YAZILDI!

Almanya Büyükelçisi Ernst Reichel'in Perşembe günü Yunan parlamentosuna yaptığı ziyaret hakkında haber yapan gazete, “Gerçek bir sürprizdi” dedi. ESTIA gazetesi yazısında, Alman diplomatın ülkesinin "Türkiye'ye en fazla zulmü gösteremeyeceğini, çünkü bunu yaparsak arabuluculuk kabiliyetimizi yok edeceğimizi" söylediğini de yazdığı görüldü. ESTIA gazetesinin haberinin devamında ise, Alman büyükelçisinin “Şansölye, askeri bir çatışmadan kaçınmanın ve barışçıl bir sınıra sahip olmanın kişisel görevi olduğunu düşünüyor.” dediğini ilettiği de görüldü. Gazete ayrıca Almanya'nın Türkiye'ye İzmir merkezli ordusunu dağıtmasını söylediğini de bildirdi.

"ERDOĞAN’IN İSTEĞİ BU YÖNDE!"

Aynı gazete diğer yazılarında da, Yunanistan’ın , Doğu Akdeniz'deki yaptırımlara karşı gerilimi azaltmayı tercih ettiğini yazarak “Ordu ve Ulusal Muhafızlar adalarımızdan ve adacıklarımızdan ayrılırken, bir diğeri de Smyrni (İzmir) için Berlin, Atina ve Ankara'ya aynı zamanda askerleri geri çekmeleri için baskı yapıyor" yazdı. Gazetenin sayfalarındaki bir diğer iddiasına göre ise, bu adaların askerden arındırılmasını isteyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğinin bu yönde olduğu da ifade ediliyor.

Almanya'dan Yunanistan'a çok önemli çağrı ile ilgili etiketler Almanya Yunanistan Kiriakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.