Almanya'dan Rusya'ya İdlib tepkisi: Savaş suçu...

Türkiye'nin insani dramı önlemek için tek başına mücadele verdiği İdlib'de rejimle birlikte sivil katliamları sürdüren Rusya'ya Almanya'dan tepki geldi. Son dakika haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Mass, İdlib'de sivillere saldırıların "savaş suçu" olduğunu söyledi. Mass, Rusya ve Esed rejimine "ateşkes" çağrısı da yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen çocukların donarak öldüğüne dikkati çekti.

Esed rejimi ve Rusya'dan, İdlib'de yaşanan insani kriz konusunda uluslararası çağrılara kulak vermesini isteyen Maas, Rusya ve rejimin savaşın tarafları olarak sivilleri koruma yükümlülüğü bulunduğunu ancak hastaneleri ve okulları bombalamaya devam ettiğini söyledi.

Maas, "Sivillere yönelik gelişigüzel saldırılar, savaş suçu ve bu suçları işleyenler sorumlu tutulmalı." dedi.

''İnsani ateşkes'' çağrısında da bulunan Maas, bu konuyu Türk ve Rus mevkidaşlarıyla da konuştuğunu aktardı.

Maas, "Almanya ve Fransa, ateşkes konusunu Rusya ve Türkiye ile en üst düzeyde görüşmeye hazır." ifadesini kullandı.

 

Almanya'dan Rusya'ya İdlib tepkisi: Savaş suçu... ile ilgili etiketler Rusya Almanya Suriye İdlib savaş suçu ateşkes Heiko Maas
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.