Almanya'daki G20 zirvesinde gazetecilere akreditasyon şoku!

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ni takip etmek isteyen en az üç gazetecinin, güvenlik nedenleri dolayısıyla akreditasyonunun iptal edildiği bildirildi.

Weser Kurier gazetesinden yapılan açıklamada, G20 Zirvesi'ni izleyecek foto muhabiri Rafael Heygster'in akreditasyonun iptal edildiği, bu uygulamaya sebep gösterilmediği belirtildi.

Junge Welt gazetesinin açıklamasında da muhabir olarak G20 Zirvesi'ni takip edecek Willi Effenberger'in basın merkezine girdiğinde akreditasyon belgelerinin elinden alındığı, basın merkezine kabul edilmediği aktarıldı.

Alman basınındaki haberlerde akreditasyonu iptal edilen başka gazetecilerin de olabileceği ifade edildi.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARINI YAPAN DAİRENİN AÇIKLAMASI

Akreditasyonlara ilişkin güvenlik soruşturması yapan Federal Kriminal Dairesinin (BKA) resmi Twitter hesabında da konuya ilişkin açıklamaya yer verildi.

G20 Zirvesi ile ilgili güvenlik birimlerinin akreditasyon verilmemesi için bulguların olup olmadığını incelediği bildirilen açıklamada, iptallere Federal Basın Dairesi ile güvenlik birimlerinin ortak karar verdiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu iki gazetecinin durumunun da bu şekilde gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Björn Kietzmann adlı serbest gazeteci de Twitter'da, G20'de basın merkezinin girişinde BKA yetkilisi tarafından akreditasyonunun elinden alındığını, bunun gerekçesinin ise kendisine bildirilmediğini yazdı.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV) Başkanı Frank Überall, güvenlik birimlerinin uygulamasını eleştirdi.

Almanya'daki G20 zirvesinde gazetecilere akreditasyon şoku! ile ilgili etiketler Almanya basın G20 zirve hamburg
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.