Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi!

Almanya'nın Hannover kenti büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini Yeşiller Partisi adayı Benit Onay kazandı. Bu aynı zamanda Türk kökenli bir ismin Almanya'da ilk kez belediye başkanlığını kazanması anlamına geliyor. Onay, seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada ilk teşekkürü ise "her şeyim" dediği eşi Derya Onay Akbay'a etti.

Türk kökenli siyasetçi Benit Onay Almanya'da tarihe geçti.

Yeşiller Partisi adayı olarak Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılan Onay, ikinci turda, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) desteklediği bağımsız aday Eckhard Scholz'u geride bırakarak başkanlığı kazandı.

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi!

Hannover Belediyesinin internet sayfasından yayınlanan seçim sonuçlarına göre, Belit Onay geçerli oyların yüzde 52,9'unu alarak Almanya'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ilk Türk ünvanını aldı. 38 yaşındaki Onay iki hafta önce gerçekleştirilen ilk tur seçimlerinde de sandıktan birinci sırada çıkmıştı.

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi! - Resim : 2

Böylelikle Onay, Almanya tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı olan ilk Türk kökenli siyasetçi ünvanını aldı.

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi! - Resim : 3

Hannover Belediyesi binasında seçim sonrası açıklamada bulunan Onay, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi! - Resim : 4

Belit Onay bir teşekkür de seçim sürecinde bir an bile olsa yanından ayrılmayan eşi Derya Onay'a etti. 

Belit Onay,  ‘Derya, her şeyimsin seni çok seviyorum’ dedi. Onay, oy kullanmaya da her şeyim dediği Derya Onay-Akbay ile el ele gelmişti.

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi! - Resim : 5

"SOLİNGEN OLAYI HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"
Deutsche Welle'ye de konuşan Onay, siyasete girmesinde ise Solingen'de yaşanan olayın büyük etkisi olduğunu söyledi. Belit Onay, "Solingen'de ırkçıların kundakladığı evde beş Türk'ün yanarak ölmesi benim hayatımı değiştirdi. 12 yaşındaydım ve çok etkilendim. Siyasi bilincim gelişmeye başladı. Kendime yakın bulduğum için Yeşiller'e katıldım." dedi.

73 yıldan beri Sosyal Demokrat Partili (SPD) başkanlar tarafından yönetilen Hannover Büyükşehir Belediyesi ilk kez Yeşiller Partili bir isim tarafından yönetilecek.

 

 

Almanya'da ilk kez bir Türk belediye başkanı seçildi! ile ilgili etiketler Almanya Türk Belediye solingen belit onay derya onay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.