Almanya'da aşı tatbikatı

Almanya'da Ulm Fuar Merkezi'nde koronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ediyor. Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, aşılama merkezini ziyaret ederek çalışmaları ve yürütülen aşı tatbikatını yerinde takip etti. Sosyal İşler Bakanı Manne Lucha ve İçişleri Bakanı Thomas Strobl de tesisin planlanan yapısı ve olası aşılama süreci hakkında bilgiler paylaştı. Almanya'da planlı ve programlı bir şekilde yürütülen aşı çalışmaları yeni kanunlarla destekleniyor.

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken Almanya'da Ulm Fuar Merkezinde yürütülen aşı çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann'ın yerinde bilgi edindiği çalışmalar için yeni kanunlar çıkarılarak planlı ve programlı bir şekilde ilerleme sağlanıyor.

DRK'dan ilçe birliği doktoru Bernd Kühlmub, aşının nerede iyileştirmeler yapılabileceğini göstermesi gerektiğini söyleyerek Ulm merkezinde saatte 120 kişiye kadar aşı yapılabilmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya'da aşı tatbikatı

Şehir, önümüzdeki aylarda pek çok aşılama merkezi için bir test merkezi olarak görülüyor. Ulm'e ek olarak, Freiburg ve Offenburg şehirlerinin fuar alanları da aşılama merkezi için diğer yerler olarak belirlendi.

Eyalet, 15 Aralık'a kadar dört idari bölgenin her birinde iki merkezi aşılama merkezi kurmayı planlıyor. İkinci adımda, şehir ve ilçe başına bir ila iki ilçe aşılama merkezi 15 Ocak'a kadar kurulacak.

Öte yandan Sosyal İşler Bakanlığı sözcüsü, aşı bulunur bulunmaz aşıların başlayabileceğini söyledi. Bakan Lucha Ulm'de, Biontech / Pfizer'den gelen aşı adayının beş milyon aşı dozunun ilk dilimde ülke çapında, bunlardan 600.000'i Baden-Württemberg'de sunulması gerektiğini duyurdu.

Almanya'da aşı tatbikatı - Resim : 2

Eyalet çapında, eğer tüm merkezi aşılama merkezleri faaliyette ise, günlük en az 1500 kişiye aşı yapılabilmesi ve ilçe aşılama merkezlerinde günde en az 750 aşı yapılması planlıyor. Aşının haftanın yedi günü sabah 7'den akşam 21'e kadar yapılması öngörülüyor.

Kretschmann, Ulm'deki prova sırasında "Artık tünelin sonunda ışık görebiliyoruz," dedi. Kretschmann, aşının bulunması halinde salgının önüne geçileceğini söyleyerek aşılamanın gönüllü olduğunu yineledi.

Almanya'da aşı tatbikatı ile ilgili etiketler Almanya Koronavirüs aşı çalışmaları aşı tatbikatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.