Almanya yaşlı çifti kurtaran kahraman Türk'ü konuşuyor!

Almanya’nın Düsseldorf kentinde otomobilleri ile kanala uçan 82 ve 79 yaşındaki çift bir Türk'ün yardımı ile ölümden döndü. Onlarca kişi kazayı izleyip video çekerken, güvenlik görevlisi Murat Alkan tereddüt etmeden suya atlayıp yaşlı çifti kurtardı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde salı günü meydana gelen olayda güvenlik görevlisi Gümüşhaneli Murat Alkan rutin devriyesi sırasında bir ses duyarak Ko Kanalı'na gitti.

46 yaşındaki Alkan, kalabalığın olduğu yere gidince bir otomobilin Ko Kanalı'na düştüğünü fark etti. Alkan, aracın sulara gömülmeye başlaması üzerine tereddüt etmeden buz gibi suya atladı.

Onlarca kişi yaşananları izleyip sosyal medyadan yayın yaparken Alkan önce ayağında sakatlığı olan yaşlı adamın kemerini söküp önce arabadan sonra da sudan çıkardı. Bir alman vatandaşı da Alkan'ı görerek suya girip yaşlı kadını kurtardı.

Sabah'tan İbrahim Taş'ın haberine göre, yaşlı adamı kurtardıktan sonra bir kez daha suya dalan Alkan araçta küçük çocuk olup olmadığını da kontrol etti. Derinliği 3 metreyi bulan ve dibi balçık olan kanala 2 kez girip çıkan Alkan "Yine olsa yine yaparım" dedi.

Alkan o anları şöyle anlattı: "Ben insanlık görevimi yaptım. Kanala girerken hiç tereddüt etmedim. Ön tarafı batmaya başlayan aracın kapısını açmakta zorlandım. Araçtakilerin kemerlerini çözdüm. Yaşlı bir adamı çıkardım. Adam ayaklarından rahatsızdı. Bu sırada yardıma gelen biri, kadını çıkardı. Bunlar olurken onlarca kişi izledi. Yaşlı insanları kurtarmaya vesile olduğumuz için çok sevindim ancak ben suya atlarken etrafta çok sayıda insan vardı. Sadece seyrettiler. Cep telefonları ile video çekme derdine düşmüşlerdi. İnsanlık ölmüş... Ben atlamasaydım o arkadaş da atlamazdı. Yaşlı çift oracıkta herkesin gözü önünde can verirdi. Bizde insanlık ölmedi."

Almanya yaşlı çifti kurtaran kahraman Türk'ü konuşuyor! ile ilgili etiketler Almanya güvenlik görevlisi Murat Alkan ko kanalı yaşlı çifti kurtardı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.