Almanya ve Fransa desteklerini ortak açıklama ile duyurdu

ABD'nin Suriye hava üssünü füzeyle vurmasına Avrupa ülkelerinden ardı ardına destek açıklamaları geliyor. Son olarak Almanya ve Fransa ortak açıklama ile ABD'nin gerçekleştirdiği operasyonu desteklediklerini açıkladı.

ABD'nin Suriye üssüne hava operasyon düzenlemesinin ardından Avrupa ülkelerinden açıklamalar geldi.

FRANSA VE ALMANYA'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye konusunda ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada ''Suriye karşıtı yaptırımları destekleyecekleri'' belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin operasyonunun 'tek sorumlusu'nun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad olduğu açıklandı

İNGİLTERE'DEN DESTEK

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, "İngiliz hükümeti ABD’nin eylemine tam destek veriyor. Bunun, Suriye rejiminin düzenlediği barbar kimyasal silah saldırısına gereken cevap olduğuna inanıyoruz." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, ABD'nin operasyonunun gelecekteki kimyasal saldırıları caydırma amacı taşıdığı vurgulandı.

POLONYA'DAN DESTEK

Polonya hükümet sözcüsü Rafal Bochenek de devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye'ye yapılan operasyonu desteklediklerini söyledi.

Almanya ve Fransa desteklerini ortak açıklama ile duyurdu ile ilgili etiketler Almanya Fransa ABD Suriye Füze İngiltere Polonya destek hollande merkel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.