Almanya Türkiye'den 800 bin işçi alım sürecini başlattı

Almanya'nın 800 bin işçi alımı hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda, ülkede kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi amacıyla Türkiye de dahil olmak üzere yurt dışından işçi alımının hızlandırılacağı belirtildi. İşte detaylar...

Almanya'nın 800 bin işçi alımı hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda, ülkede kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi amacıyla Türkiye de dahil olmak üzere yurt dışından işçi alımının hızlandırılacağı belirtilmektedir.

Almanya Türkiye'den 800 bin işçi alım sürecini başlattı

Almanya'da nüfusun yaşlanması ve emeklilik dönemine giren nitelikli elemanların yerini dolduracak yeni mezun sayısının azalması nedeniyle, gelecekte birçok sektörde ciddi bir personel eksikliği yaşanması beklenmektedir. Bu nedenle Almanya'nın her yıl 400 bin işçiye ihtiyaç duyduğu ifade edilmektedir.

İngiltere'de de benzer bir durum söz konusudur ve puan bazlı göçmenlik sisteminin işçi eksikliğinin giderilmesi için kullanılacağı belirtilmektedir. İngiltere'nin ihtiyaç duyduğu kadrolar arasında sağlık hizmetleri yöneticileri, mühendisler, bilim insanları, programcılar, sanatçılar, bakıcılar ve diğer çeşitli meslek grupları yer almaktadır.

Toplamda 2023 ve 2024 yıllarında 800 bin işçi alımı yapılacağı bildirilmiştir.

 

Almanya Türkiye'den 800 bin işçi alım sürecini başlattı ile ilgili etiketler ekonomi Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.