Almanya Türk işçi işçi alımına başladı! 32 kişiye vize verildi

Almanya'da havalimanlarında yaşanan işçi sıkıntısı nedeniyle Türkiye'den personel alımı yapıldı. 2 bin işçiye ihtiyaç duyulan ülkede şu ana kadar 32 Türk'e vize verildi.

Almanya, personel eksikliği nedeniyle havalimanlarında ve seferlerde yaşanan aksaklığı gidermenin yollarını arıyor.

Bu doğrultuda başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerden işçi alınması için düğmeye basıldı.

Kaosu hafifletmek üzere yaklaşık 2 bin işçiye ihtiyaç duyulan ülkede, henüz istenilen noktaya gelinebilmiş değil. ARD televizyonu, sadece 32 Türk işçinin vize alabildiğini duyurdu. Haberde, "Alman havalimanlarındaki kaosu hafifletmek için Türkiye'den çok sayıda işçi istihdam edilmeli." vurgusu yapıldı.

140 BAŞVURU YAPILDI

Türk işçilerin işe alınmasının son derece yavaş ilerlediği, temmuz ayından bu yana İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu'nda yer hizmetleri çalışanları tarafından 140 vize başvurusu yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yer hizmetleri sağlayıcıları işverenler birliği (ABL), Federal İş Kurumu'ndan 2 bin Türk işçinin bagaj taşımak üzere ülkeye daha kolay giriş yapmasını sağlamasını istemişti.

TÜRKİYE'DEN İŞÇİ BEKLİYOR

Haziran ayının sonunda Berlin yönetimi, havaalanlarında personel eksikliği nedeniyle Türkiye'den işçilerin ülkeye girişini kolaylaştırma kararı almıştı.

Havaalanlarında ve hava yollarında yaşanan personel sorunları, özellikle yaz aylarında yolcular için uzun bekleme sürelerine yol açıyor. Çok sayıda uçuş da iptal ediliyor.

 

Almanya Türk işçi işçi alımına başladı! 32 kişiye vize verildi ile ilgili etiketler Alman Türkiye vatandaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.