Mesut Özil doksana çaktı, Almanlar maçı çevirmek için Ahmet Şık'ı sahaya sürdü!

HDP milletvekili Ahmet Şık, Alman WDR kanalına verdiği bir röportajda, "Euro 2024’ün ev sahipliğinin Türkiye’ye verilmesi yanlış olur” dedi. Ahmet Şık'ın bu mesajı, HDP milletvekili ve eşinin Alman istihbaratı ile ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları bir kez daha kamuoyu gündemine taşıdı

UEFA'nın düzenlediği saygın spor organizasyonu için geri sayım başladı. Bu dev organizasyonun ev sahipliği için ise Türkiye ve Almanya arasında kıran kırana bir mücadele yaşanıyor.

Bu konuda ilginç bir gelişme dikkat çekti; HDP'nin devleti "katil" olarak tanımlayan milletvekili Ahmet Şık, Türkiye-Almanya rekabeti söz konusu olunca bir kez daha sahne aldı.

Türkiye'nin Euro 2024 adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmemesi gerektiğini ifade etti.

Alman WDR kanalına röportaj veren Şık, "AK Parti hükümeti 16 yıldır iktidarda olduğu süreçte uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapma adına müracaatları oluyor. Benim için Türkiye gibi temel özgürlüklerin ayaklar altına alındığı, demokrasinin her geçen gün zedelendiği, adalet sisteminin çöktüğü, hukukun üstünlüğüne olan inancının yok olduğu, basın özgürlüğünün olmadığı, her şeyin gözü kör bir biat kültürüyle işlendiği, tek adam tarafından yönetilen bir ülkeye verilmesi; bir dikta rejiminin uluslararası onaylanması anlamına geliyor" yorumunda bulundu.

Ahmet Şık’ın bu açıklaması kamuoyu tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

 

ALMANYA ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İÇİN TÜRKİYE'YE SALDIRIYOR!

Euro 2024'ü düzenlemek amacıyla sadece Türkiye ve Almanya'nın adaylık başvurusunda bulunduğu biliniyor.

Son günlerde Alman medyasında şampiyonanın büyük olasılıkla Türkiye'ye kaybedilebileceği yönünde haberler yer alıyor.

Almanya’nın 2024 Avrupa Şampiyonası ile ilgili çekincelerinde Türkiye’deki devlet güvencesinin de etkisi olduğunun altı çiziliyor.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahip olduğu güç sayesinde UEFA’ya sunduğu finansal garantileri, Almanya Futbol Federasyonu’nun karşılayamadığına vurgu yapılıyor.

MESUT ÖZİL ALMANYA'NIN ADAYLIĞINA BÜYÜK DARBE VURDU!

Türk asıllı Alman vatandaşı Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'ndan sürpriz bir kararla ayrılması da Almanya'ya Euro 2024 yolundaki girişimlerine büyük darbe vurdu.

Mesut Özil'in zehir zemberek bir açıklama ile Almanya Futbol Federasyonu'nu ırkçılıkla suçlayarak milli takımı bırakması üzerine, Türkiye'nin Euro 2024 konusunda eline büyük bir koz geçtiği yorumları yapıldı.

ALMANYA KARŞI ATAĞA GEÇTİ: IRKÇILIĞA KARŞI "İNSAN HAKLARI"

Dünya spor kamuoyunda "ırkçı" damgası yiyen Almanya ise son dönemde büyük bir karalama kampanyası başlatarak Türkiye'ye karşı atağa geçti.

Alman medyasında, son olarak Ahmet Şık'ın tekrarladığı tezlerle ilgili sayfalarca haber yer aldı.

Türkiye'de "insan hakları ihlalleri" yaşandığı ve basın özgürlüğü bulunmadığı argümanı ile Türkiye'ye yönelik karalama kampanyaları düzelendi.

Ahmet Şık'ın mesajı da bu kampanyanın son halkası olarak dikkat çekti.

 

PEKİ NEDEN AHMET ŞIK SEÇİLDİ?

Mesut Özil'in Almanya'nın imajına vurduğu darbe sonrası, Türkiye'ye karşı karalama kampanyasının fişeğini ateşleyen Almanya'nın, neden bu kampanyada Ahmet Şık'ı kullandığı sorusunun cevabı ise bir süre önce Emre Erciş'in sosyal medyada yaptığı açıklamalarda gizli.

Emre Erciş, HDP milletvekili Ahmet Şık ve eşi Yonca Verdioğlu hakkında ses getirecek iddialar ortaya atmış ve her iki ismin de Alman istihbaratının güdümünde hareket ettiğini öne sürmüştü.

Erciş iddialarını bir adım daha ileri taşıyarak, Ahmet Şık'ın milletvekili seçilmesinde Alman istihbaratının da etkin rol oynadığının altını çizmişti.

AHMET ŞIK ALMAN İSTİHBARATININ MİLLETVEKİLİ Mİ?

Şık'ın HDP'den milletvekili seçilmesinin perde arkasına değinen Erciş, HDP/PKK ile Alman istihbaratı arasındaki dirsek temasını deşifre etti.

Emre Erciş, Şık'ın seçilecek bölgeden milletvekili adayı gösterilmesinin Alman istihbaratı BND'nin inisiyatifi olduğunu savunurken, BND'ye bağlı Alman vakıflarından Heinrich Böll Derneği'nin Türkiye'deki temsilcisinin ise HDP milletvekili Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu olduğuna dikkat çekmişti.

 

Erciş şu ifadeleri kullanmıştı;

"Türkiye'de faaliyet yürüten Heinrich Böll Derneğin'in yöneticileri arasında yer alan ve Almanya İçişleri Bakanlığı ile BND'nin örtülü ödeneklerinden sağlanan milyonlarca Euroluk fonlarına dağıtan isim, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu.

Ahmet Şık'ın seçilmesi garanti yerden milletvekili adayı yapılmasında en önemli rolü oynayan hiç kuşkusuz Almanya Gizli Servisi BND ve İçişleri-Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Heinrich Böll Derneği'nin yöneticilerinden ve kasayı elinde tutan eşi Yonca Verdioğlu.

Daha da önemlisi HDP ile Alman Yeşiller Partisi ve Heinrich Böll Derneği'nin mevcut olan organik ilişkisi. Heinrich Böll Derneği, Almanya'daki faaliyetlerinde Almanya'nin iç siyasetine karışamazken Türkiye'de bırakın siyasete karışmayı, HDP'nin kimi aday göstereceğini belirliyor." / SuperHaber

 

 

Mesut Özil doksana çaktı, Almanlar maçı çevirmek için Ahmet Şık'ı sahaya sürdü! ile ilgili etiketler Mesut Özil Erdoğan ahmet şık euro 2024 avrupa şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.