Almanya lideri Angela Merkel'in Nazi bağlantıları bir bir ortaya çıkıyor! / ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bana Nazi demeyin" diye çıkışan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in babası bakın kim?

Avrupa'da, özellikle de Almanya'da, Türkiye'deki referandum sürecine dışarıdan müdahale girişimleri üst seviyeye ulaştı.

Türkiye'den ise iç siyasete yönelik bu müdahalelere tepkiler gecikmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i hedef alan açıklaması ise ülkede büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan, "Nazi Almanyası"na dair sloganların bile suç kabul edildiği ve ağır şekilde cezalandırıldığı Almanya'nın liderine "Nazi" suçlaması yöneltti.

Avrupa ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, "Faşist deyince rahatsız oluyorlar, bu Nazi anlayışı deyince rahatsız oluyorlar. Ve hemen Avrupa'da ortakları onlara sahip çıkıyor. Başta Merkel. O da ona sahip çıkıyor. Sen de şu anda Nazi uygulamasını yapıyorsun" ifadelerini kullandı.

klrwnfrgrw

ERDOĞAN'IN "NAZİ" İMASINA MERKEL'DEN SERT YANIT

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıtı da sert oldu. Merkel, Erdoğan'a uyarıda bulunarak Nazi benzetmelerine "eğersiz, fakatsız" son verilmesi gerektiğini belirtti.

MERKEL "NAZİ" SÖYLEMİNDEN NEDEN BU KADAR RAHATSIZ?

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden neden bu kadar rahatsız olduğu ise çok geçmeden ortaya çıktı.

Merkel'in Erdoğan'a aşırı tepkisinin arkasında karanlık geçmişini gizleme refleksi olduğu anlaşıldı.

Kısa süre önce kökeninin Polonya'ya da uzandığı ortaya çıkan Merkel'in babasıyla ilgili ilginç detaylar tespit edildi.

fwelfwefew

ALMANYA BAŞBAKANI'NIN BABASI POLONYALI

Merkel'in dedesi; Berlin'e yerleştikten sonra soyismini "Kasner" olarak değiştiren Polonya asıllı polis memuru Ludwik Kazmierczak.

Babası ise Berlin'in bir kenar mahallesinde doğan Horst Kasner. Protestan bir din adamı olan Horst Kasner, 19 yaşında savaş esiri oldu.

HITLER'İN ASKERİ

Horst Kasner ile ilgili en çarpıcı bilgi ise lise yıllarında Hitler Gençliği'nin aktif bir üyesi olarak görev yapmış olması.

Kasner'in Hitler Gençliği'nde "Birlik lideri" pozisyonuna kadar yükseldiğine dair bilgiler var.

Savaştan sonra tövbe eden ve dine yönelen Horst Kasner Heidelberg ve Hamburg'da din eğitimi gördü.

wwwerr

Daha sonra kendisi gibi Polonyalı olan bir siyasetçinin kızı, İngilizce ve Latince öğretmeni Herlinde Jentzsch ile evlendi.

Herlinde Jentzsch'in de küçük yaşlarda Hitler ile tanıştığı öne sürülüyor. Çeşitli kaynaklarda Jentzsch'in 1930'lu yılların başında Hitler ile birlikteyken çekilen bir fotoğrafı Nazi bağlantısına örnek olarak gösteriliyor.

fergerger

Horst Kasner ve ailesi, Angela Merkel'in doğumundan kısa bir süre sonra, birçok Alman vatandaşı Rus etkisinden dolayı Doğu Almanya'dan Batı Almanya'ya kaçarken, ters yönde göç ederek Doğu Almanya'ya sığındı.

Bu nedenle, Rus etkisi altında yetişen Polonya asıllı Angela Merkel'in iyi derecede Rusça konuşabildiği biliniyor. / SuperHaber Özel

Almanya lideri Angela Merkel'in Nazi bağlantıları bir bir ortaya çıkıyor! / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Nazi Almanya Polonya merkel horst kasner
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.