Alman vatandaşlığı nasıl alınır? Almanya vatandaşlık başvuru şartları 2020

Alman vatandaşlığı nasıl alınır? Alman vatandaşlığı, hem Almanya’da yaşayan hem de Almanya’ya yerleşmek isteyen kişiler için öncelikli konulardan birisidir. Alman vatandaşlığının nasıl alınacağını merak edenler, gerekli olan başvuru şartlarını da araştırıyorlar. Peki Almanya vatandaşlık başvuru şartları nelerdir?

Alman vatandaşlığı, anne ve babanın Alman vatandaşlı olması durumunda direkt olarak elde edilir. Ancak ebeveynlerden bir tanesi Alman vatandaşı ise bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında aile bireylerinin tamamı da farklı ülke vatandaşı olabilir. Bu noktada da Alman vatandaşı olmak için bazı şartlar yerine getirilmelidir. Almanya vatandaşlık başvuru şartları nelerdir?

ALMAN VATANDAŞLIĞI NASIL ALINIR?

Ebevenylerin ikisi de Alman vatandaşı ise bu hak otomatik olarak kazanılır. Ancak bir tanesinin farklı ülke vatandaşı olması durumunda bazı değişiklikler gözlemlenir. Bu noktada konsolosluğun yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara öncelikle başvuru yapılır. Bu kuruluşlardan bilgi ve belgeler alındıktan sonra Alman vatandaşlığına hak kazanılır.

Alman vatandaşlığı nasıl alınır? Almanya vatandaşlık başvuru şartları 2020

Bazı durumlarda da Alman vatandaşlığı kazanmak için herhangi bir kan bağı bulunmaz. Bunun için bazı şartlar aranır. Bu şartlardan ilk ve en önemlisi 8 yıl süresiz oturma izniyle Almanya sınırlarında ikamet ediyor olma şartıdır. Bununla birlikte dil seviyesi, ekonomik ve sosyokültürel konum, eğitim seviyesi gibi konular da dikkate alınır. Ayrıca Almanya, vatandaşlık başvurularında herhangi bir suçtan dolayı mahkumiyet gerçekleşip gerçekleşmemiş olmasına da dikkat eder.

ALMANYA VATANDAŞLIK BAŞVURUSU ŞARTLARI 2020

Almanya'ya yerleşmiş ve orada ikamet eden yabancı uyruklu kişiler şartları yerine getirdikleri takdirde Alman vatandaşı olabilirler. Ancak bunun için konsolosluğun yetkilendirdiği kuruluşlara başvuru yapılması gerekmektedir.

Vatandaşlığa geçiş yapmak için gerekli belgeler, kişiler ve durumlar için farklı nitelikler taşır. Ayrıca belirlenen belgeler başvuru sahibi 16 yaşını doldurmuşsa şahsi olarak yapılmalıdır. İkamet edilen yerin Vatandaşlık Dairesinden dilekçe formu alınmalıdır. Şahsi tüm belgeler imzalı dilekçe formuyla birlikte yetkili kurumlara teslim edilmelidir. Dil seviyesi en az B1 düzeyinde olmalıdır.

Alman vatandaşlığı nasıl alınır? Almanya vatandaşlık başvuru şartları 2020 ile ilgili etiketler Almanya vatandaşlık başvurusu Alman vaatndaşlığı başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.