Alman Scope Rayting’den Türkiye yorumu: TL değer kazanacak

Alman kredi derecelendirme kuruluşu Scope Raytings, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarını kabul etmesinin ülkenin kurumsal gücünü desteklediği üzerinde dururken, demokratik sürecin aynı çizgide devam etmesi durumunda yatırımcı güveninin de artacağını öngördü. İşte detaylar...

Scope Raytings analistleri, yüksek politika faizinden dolayı TL cinsi varlıkların ise artık yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geldiğini ve mevcut koşulların daha fazla yatırımın önünü açabileceğini söyledi.

Alman Scope Rayting’den Türkiye yorumu: TL değer kazanacak

Enflasyon hala ciddi problem, faiz artışına devam

Scope Raytings, yayınladığı raporda, Türkiye’de muhalefetin zaferinin politikada normalleşmenin devamını daha olası kıldığını, kısıtlayıcı para politikasının devam edeceği varsayımı altında, enflasyonun bu yıl ortalama %60’a yükseleceğini belirtti.

Kısıtlayıcı para politikasının devam edeceği varsayımı altında, enflasyonun bu yıl ortalama %60’a yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu, yılın ilk yarısında fiyatlar üzerindeki ağır baskıyı ve para politikasının gecikmeleri ve olumlu baz etkileri nedeniyle bu yılın ikinci yarısında aşağı yönlü bir yörüngeyi dengelemektedir. 2025 yılında enflasyonun ortalama %25’e gerilemesi beklenmektedir ki bu oran TCMB’nin hedefi olan %5’in hala önemli ölçüde üzerindedir.

Reel büyüme kısmen yavaşlayacak

Sıkı maliye ve para politikasının ekonomik büyüme görünümünü kötüleştirmesi nedeniyle ekonominin yeniden dengelenmesi önemli bir zorluk olmaya devam etmektedir. Reel GSYH büyümesinin 2023’te %4,5 ve 2025’te %3,5’ten sonra 2024’te %3,3 olacağı tahmin edilmektedir. Böyle bir performans, son 10 yılda kaydedilen ortalama %5,2’den çok daha zayıf olsa da yine de güçlü olacaktır.”

Alman Scope Rayting’den Türkiye yorumu: TL değer kazanacak ile ilgili etiketler ekonomi Türk Lirası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.