Alman efsanesini yıkan arıza! Merkel şoke oldu...

Almanya’da Berlin-Münih arasında yeni hizmete giren ve iki kent arasındaki yaklaşık 600 kilometrelik mesafenin 4 saatte katedilmesini sağlayacak yüksek hızlı tren hattının açılışında tam bir skandal yaşandı. Almanya Başbakanı Merkel'in de yer aldığı özel sefer sırasında tren arızalandı. 4 saat denilen yol 6 saatte tamamlandı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, yeni yüksek hızlı tren hattının açılış töreni, özel sefer yapan trenin Münih’ten Berlin’e ulaşmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılımıyla Berlin Merkez Garı’nda yapıldı.

merkel4

4 SAAT YERİNE 6 SAATTE ULAŞTILAR

Törenin ardından dün akşam Münih’e dönen ve yaklaşık 200 onur konuğunun ve gazetecilerin bulunduğu tren arıza yaparak yolda kaldı.
Arızadan dolayı bir kaç kez duran trenin 4 saat yerine 6 saatte Münih’e ulaştığı belirtildi.

merkel_1

'TREN TARİHİNDE YENİ BİR DÖNEM'

Alman Demir Yolları Genel Müdürü (Deutsche Bahn) Richard Lutz, bu seferlerle Almanya’daki tren tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını ifade etmişti.

Berlin’de düzenlenen törenden önce kısa süre trenle yolculuk yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu yeni hattın hava ve kara ulaşımına göre verimli olduğunu söylemişti.

merkel3

SEFERLER YARIN BAŞLAYACAK

1991’de projesine başlanan ve yaklaşık 10 milyar euroya mal olan Berlin-Münih yüksek hızlı tren hattında yolcu seferleri yarın başlayacak.
Hızlı hat için tek yön gidiş biletinin 150 euro (Yaklaşık 680 TL) civarında olacağı kaydedildi.

merkel2

Alman efsanesini yıkan arıza! Merkel şoke oldu... ile ilgili etiketler merkel hızlı tren arıza
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.