Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'i gezdiren İlber Ortaylı İstanbul'a Konstantinopoli Edirne'ye Adrianople dedi

Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e müze gezisi sırasında eşlik eden İlber Ortaylı İstanbul'a Konstantinopoli Edirne'ye Adrianople dedi.

Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve tarihçi İlber Ortaylı ile Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier Sirkeci Garı'ndaki etkinliğin ardından vapurla Boğaz turu yaptı.
Tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e eşlik ederek Sirkeci Garı'ndaki Demiryolu Müzesi'ni gezdirdi.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldıktan sonra 63 yıl önce Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Fatih'teki Sirkeci Tren Garı'na geldi.

İLBER ORTAYLI, ALMAN CUMHURBAŞKANI'NA MÜZEYİ GEZDİRDİ


Steinmeier, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül ile Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Müzeyi, tarihçi İlber Ortaylı'nın anlatımıyla gezen heyet, "Almanya'ya Türk İşçilerin Göçü" temalı sergi ile Türk kadın işçiler ve onların müziklerini konu alan "Gurbette Hasret" sergisini de ziyaret etti.

ORTAYLI İSTANBUL'A KONSTANTİNOPOLİ EDİRNE'YE ADRIANAPOLİ DEDİ

Almanya Cumhurbaşkanı'na İmamoğlu ile birlikte eşlik eden İlber Ortaylı, gezdirdiği müzede İstanbul yerine Constantinople, Edirne yerine Adrianople dedi. Bunun üzerine sosyal medyada Ortaylı'ya tepki yağdı.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'i gezdiren İlber Ortaylı İstanbul'a Konstantinopoli Edirne'ye Adrianople dedi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.