Alkolün bir kadehi bile riskli!

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de doktoru olarak bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu alkol tüketimi hakkındaki son araştırmayı paylaştı.

"Günde 1 kadeh şarap ömür uzatır yaklaşımının doğru olmadığını gösteren yeni ve büyük bir araştırma var." diyen Müftüoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Araştırma, İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiş. Sonuç şu: Günde en fazla 1 ölçü alkollü içki içenlerin ömrü hiç içmeyenlere kıyasla daha uzun falan değil, tersine daha kısa!

Yine aynı araştırmada haftada 5 ölçü alkol tüketiminin ölümcül hipertansiyon riskini yüzde 24, aort anevrizması riskini yüzde 15, felç riskini yüzde 14, kalp yetmezliği riskini ise yüzde 9 artırdığı saptanmış.

Kısacası eski araştırmalara dayanarak tekrarlanıp duran “günde bir kadeh kırmızı şarap sağlığa iyi gelir” cümlesini yeniden masaya yatırmakta fayda var."

Alkolün bir kadehi bile riskli! ile ilgili etiketler alkol şarap
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.