Alkol ve tütüne yeni yasaklar yolda

Alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasaklar getirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Meyhane, tobacco shop, nargile kafe gibi isimlerin dükkanlara verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz'' dedi.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milliyet gazetesinden Abdullah Karakul'a açıklamalarda bulundu. 

Burada alkol ve tütün ürünlerinin satışına değinen Oktay, yeni yasakların getirileceğini vurgulayarak, ''Amacımız ve en etkili yöntem ilk denemenin önüne geçmek'' dedi.

'Bir kereden bir şey olmaz' yanılgısının bağımlılığa vardığını belirten Oktay, ''Dolayısıyla gençlerimizin sigara, nargile, alkol, tütün gibi zararlı maddeleri hiç denememesini hedefliyor ve bu doğrultuda yoğun çaba sarf ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Okullarda sigara içilmesinin önüne geçmek için tedbirleri artıracaklarını vurgulayan Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde bağımlılıkla mücadele konusunda yeni bir programın başlatılacağını ifade etti. 

''DÜKKAN İSMİ OLARAK VERİLEMEYECEK''

Uygulamayı yıl sonuna kadar tüm okullara yayacaklarını ifade eden Oktay, ''Alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz.

Yine özendirici ve kullanım alışkanlığının yaygınlaşmasına hizmet ettiğini değerlendirdiğimiz nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde bulunuyor. Bu yıl içinde tütün mamullerinin içeriğinin tespitine yönelik akredite laboratuvarını da hizmete sokacağız."

İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" dedi.

Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.

 

Alkol ve tütüne yeni yasaklar yolda ile ilgili etiketler alkol tütün Fuat Oktay Milliyet nargile yasak engel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.