Alkol ile mücadele için AK Parti’den öneri: İlk ve ortaöğretim müfredatlarına eklenmeli

Sigara ve alkol ile mücadelenin ilköğretimden başlaması gerektiğinin altını çizen AK Parti Milletvekili Şeker, “Öğrencilere ve velilere yönelik uzman kişilerce daha fazla seminerler düzenlenmeli. İlk ve ortaöğretim müfredatlarına alkol ve kötü alışkanlıklarla mücadele konuları konulmalı.” önerisinde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, aile içinde ortaya çıkan problemler ve hızla gelişen bilişim imkanlarının, gençlerin madde tuzağına düşmesini kolaylaştırdığını kaydetti.

İnsan yaşamını ve sağlığını olumsuz etkileyen alkol ile tüm kötü alışkanlıklardan uzak durmak gerektiğini vurgulayan Şeker, alkolün sadece kullanan kişinin kendisine değil bu kişinin çevresine de büyük zarar verdiğini ifade etti.

Alkol ile mücadele için AK Parti’den öneri: İlk ve ortaöğretim müfredatlarına eklenmeli

Bakanlıkların Yeşilay ile imzaladığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Protokolü'nü önemsediğini belirten Şeker, alkolün ve kötü alışkanlıkların zararlarından korunmak için herkese ayrı ayrı görevler düştüğünü söyledi.

‘İLK VE ORTAÖĞRETİM MÜFREDATLARINA EKLENMELİ’

Yapılan araştırmaların alkol kullanımının küçük yaşlara kadar düştüğünü gösterdiğini belirten Şeker, şu önerilerde bulundu:

"Sigara ve alkol ile mücadele ilköğretimde başlatılmalı. Öğrencilere ve velilere yönelik uzman kişilerce daha fazla seminerler düzenlenmeli. İlk ve ortaöğretim müfredatlarına alkol ve kötü alışkanlıklarla mücadele konuları konulmalı. Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi olan AMATEM'ler ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri olan ÇEMATEM'ler desteklenmeli, sayıları çoğaltılmalı."

Alkol ile mücadele için AK Parti’den öneri: İlk ve ortaöğretim müfredatlarına eklenmeli ile ilgili etiketler alkol AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.