Alkazar Sineması kapılarını yeniden sanatseverlere açtı

Beyoğlu'ndaki tarihi Alkazar Sineması, sanatseverlere kapılarını açtı. Açılışta Refik Anadol'un eserleri de sergilendi. Sergiyi gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Dijital sanatın bugün dünyada en önemli örneklerini uygulayan kardeşimiz Refik Anadol'un uygulaması. Alkazar binası da tarihi bir mekan. Bugün içerisinde çağdaş bir sergi var. İlhamını Yeşilçam'ın posterlerinden almış" dedi.

Beyoğlu'nun sembol mekanlarından Alkazar Sineması, "Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"yle birlikte kapılarını yeniden sanatseverlere açtı. Sergiyi incelemeye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Alkazar Sineması'nın 100 yıllık geçmişine atıfta bulunarak, eserlerle İstanbul'un geçmişiyle bütünleştiğini söyledi.

 Alkazar Sineması kapılarını yeniden sanatseverlere açtı

"BURADA DİJİTAL SANAT VAR"

Binanın dijital bir sanat eseriyle açıldığının altını çizen Demircan, " 'Hope Alkazar'ın içerisindeyiz. Bunun gibi birçok mekanın içerisinde sanat üretiliyor. Buranın mekanı da bir sanat, bir kültür. Bu mekanları fotoğraflamak ve anlamak çok daha enteresan. Bu tarihi mekanları restore ederek insanları buyur etmek bizim için önemliydi. İşin içerisine bir de sanat koymuş olmak çok kıymetli. Burada dijital sanat var. Dijital sanatın bugün dünyada en önemli örneklerini uygulayan kardeşimiz Refik Anadol'un uygulaması. Alkazar binası da tarihi bir mekan. Bugün içerisinde çağdaş bir sergi var. İlhamını Yeşilçam'ın posterlerinden almış. Tarihi somut mirasımızı nasıl restore ettik, işte tiyatrosuyla her şeyiyle bizi biz yapan değerler burada" diye konuştu.

Alkazar Sineması kapılarını yeniden sanatseverlere açtı - Resim : 2

Alkazar Sineması kapılarını yeniden sanatseverlere açtı ile ilgili etiketler Ahmet Misbah Demircan Refik Anadol Alkazar Sineması

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.