Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı! Aliyev, "Erdoğan'ı Türk dünyasının lideri" olarak tanımladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi kardeş ülkelerin buluşmasına sahne oldu.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda, "Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler" temasıyla düzenlenen zirveye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev katıldı.

Zirvede bir konuşma yapan kardeş ülke Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı Aliyev, Erdoğan'ın Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğunu vurgulayarak, "Türk dünyası ülkeleri arasında ortak bir vizyonumuz var" dedi.

"TÜRK DÜNYASININ LİDERİ ERDOĞAN"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'nin uluslararası politikadaki vizyonunu da överek, "Türk dünyasının lideri olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu işte başarıya ulaşacağına hiç şüphem yoktur. Onun siyaseti ve liderliği sayesinde Türkiye son senelerde büyük mesafe kat etmiş, dünya çapında bir güç merkezine çevrilmiş ve sadece bölgede değil dünya çapında söz sahibi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler... ile ilgili etiketler Erdoğan Azerbaycan Türkiye aliyev türk konseyi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.