Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye'ye şantaj baskı girişimi var

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türkiye'yi karalama girişimleri var. Türkiye'ye şantaj ve baskı girişimleri var. Bu tamamen kabul edilemez." dedi.

Aliyev İspanya'nın EFE ajansına verdiği röportajda "Türkiye'nin size sadece siyasi değil askeri olarak da destek verdiğini söyleyenlere ne demek istersiniz?" diye soran muhabiri 'Bu bir provokasyon, yalan haber diyebilirim' diye düzelterek şunları söyledi:

"Türkiye'den hiçbir askeri destek yok. Biz Türkiye'den sadece modern askeri araçlar alıyoruz. Bu doğrudur. Bu, dünyadaki herhangi bir ordunun imrenebileceği yeni ve modern araçlar. Türkiye'nin askeri-sanayi kompleksi gerçekten de harikalar yaratıyor. Bu araçlar savaş alanında bize çok yardımcı oluyor. Ancak biz onu alıyoruz, sözleşmeler imzalıyoruz, her şey şeffaf, her şey yasal.

NEDEN KİMSE RUSYA'DAN DA SİLAH ALDIĞIMIZDAN BAHSETMİYOR

Başka ülkelerden de silah satın alıyoruz. Neden kimse Rusya'dan ne kadar silah aldığımızdan bahsetmiyor? Sadece Türkiye'den bahsediliyor. Çünkü maalesef Türkiye bugün çeşitli Avrupalı ​​politikacıların saldırısına maruz kalıyor. Türkiye'yi karalama girişimleri var. Türkiye'ye şantaj ve baskı girişimleri var. Bu tamamen kabul edilemez. Bizim önemli silahlarımız Rusya'dan geliyor. Başka ülkelerden de silah alıyoruz ancak sadece Türkiye'nin adı geçiyor. Bu birincisi.

RUSYA ERMENİSTAN'A DESTEK VERİYOR

İkincisi, Türkiye'nin bize askeri destek verdiğini söylemeye devam edenler, arabulucu, AGİT Minsk Grubu eş başkanı olan Rusya'nın Ermenistan'a askeri destek verdiğini neden söylemiyorlar? Elimizde kanıtlar var. Bu 40 gün boyunca Ermenistan'a tedarik edilen silahların miktarı hakkındaki bilgileri Rus yetkililere ilettik. Neden kimse bundan bahsetmiyor? Gelin bundan bahsedelim, gelin adil olalım. Bu nedenle birincisi, bu yanlış bilgi. İkincisi, biz Türk askeri teçhizatı alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Üçüncüsü, bu konuda çifte standart olmamalıdır. Bu arada, Türkiye'nin Azerbaycan'a askeri destek sağladığını söyleyenlerin bu saçma ithamlarından vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye'ye şantaj baskı girişimi var ile ilgili etiketler Türkiye Azerbaycan Rusya Ermenistan aliyev silah satışı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.