Aliyev, İran ve Azerbaycan arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaptı!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Azerbaycan ve İran arasındaki 'dostane' ilişkilere vurgu yapıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gelen İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan başkanlığındaki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

ALİYEV, DOSTANE İLİŞKİLERE VURGU YAPTI

Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Aşkabat'ta gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatarak Reisi ile Azerbaycan ve İran arasındaki iş birliğine ilişkin birçok konuyu görüştüklerini ve Azerbaycan-İran arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaptıklarını belirtti.

Abdullahiyan ise İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin selamlarını Aliyev’e iletti. Reisi’nin selamlarından dolayı teşekkür eden Aliyev, Abdullahiyan’dan selamlarını İran Cumhurbaşkanına iletmesini istedi.

'BİR DÖNÜM NOKTASI'

Aliyev ve Reisi arasında Aşkabat'ta gerçekleştirilen görüşmeye değinen Abdullahiyan, görüşmeyi iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası olarak nitelendirdi. Aliyev ve Abdullahiyan arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, enerji, ulaşım, insani ve diğer alanlarda işbirliğini derinleştirmek için ortak çabaların sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Aliyev, İran ve Azerbaycan arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaptı! ile ilgili etiketler Azerbaycan İran aliyev dostane ilişkiler abdullahiyan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.