Alija başlıyor! İşte merakla beklenen dizinin yayın tarihi ve saati... / VİDEO

Aliya İzzet Begoviç'in hayatını anlatacak belgesel dizi Alija başlıyor. SuperHaber yazarı Ahmet Tezcan'ın senaryosunu yazdığı dizinin ilk fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Dizinin yayın tarihi de belli oldu. İşte dizinin yayın tarihi, ilk fragmanı ve oyuncu kadrosu...

Yapımcılığını Sancak Medya’nın üstlendiği Alija dizisi 30 Ocak’ta saat 20.00'da TRT ekranlarında başlıyor.

Alija'da, Bosna Hersek’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in 1944’ten 2003 yılına kadar olan hayatını drama olarak anlatıyor. 6 bölümlük dizinin tamamı Bosna Hersek’te çekildi.

Dizinin ilk bölümü Aliya İzzetbegoviç’in hayatının ilk 40 yılını anlatıyor.

Saraybosna, Konjic, Tarcin, Travnik, Mostar gibi şehirlerde çekimleri yapılan dizi, sadece Boşnakların değil Sırpların ve Hırvatların da merakla beklediği bir yapım oldu.

ALİJA KONUSU

Oyuncu kadrosunda Yurdaer Okur, Berke Üzrek, Görkem Yertan ve Dilşat Çelebi'nin yer alacağı iddialı proje Alija 30 Ocak’ta başlayacak. Ahmet Tezcan'ın kaleme aldığı dizide, 19 Ekim 2003 senesinde hayata gözlerini yuman Bağımsız Bosna Hersek kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç'in gerçek hayat hikayesi anlatılacak. Sadece 6 bölüm yayınlanacak olan mini dizinin her bölümü 90 dakikadan oluşuyor. Dizide, 2003 yılının Ekim ayında kaybettiğimiz Bosna'nın millî kahramanı, kurucu devlet başkanı, aydın ve demokrat siyasetçi, yüksek ahlak sahibi İzzetbegoviç'in şahsında, Bosna Halkının son iki yüz yıllık tarihini ve geleceğe dair umutlarını bulacaksınız.

İŞTE ALİJA'NIN İLK FRAGMANI

ALİJA'NIN KONUSU

Bosna ve Hersek’in ilk kurucu Cumhurbaşkanı Alija Izetbegović’in ilk gençlik yıllarından itibaren, son nefesine kadar hayatını bir drama örgüsüyle ele almaktadır.

Alija 17 yaşındadır. İkinci Dünya Savaşı bütün acımasızlığı ile sürmektedir.

İngiliz uçakları Alman mevzilerini bombalamaya giderken Saraybosna üzerinden uçmakta ve taşıdıkları bombaların bazıları şehre düşmektedir. Her uçak geçişinde şehirde sirenler çalar ve halk sığınaklara hücum eder.

Sadece iki genç sığınaklara gitmek yerine, açık alana koşmakta, parkta birbirleriyle buluşmaktadırlar. Savaş uçaklarının geçişine sevinen sadece bu iki gençtir; Alija ve Halida.

Onların savaş uçaklarının gürültüsü, bomba ve siren sesleri arasında vücut bulup gelişen aşkları, felaketlere rağmen asla sarsılmayacak, birbirlerini her şart ve ortamda sevmeye devam edeceklerdir.

Alija ve Halida’nın aşkı; kadın ve erkek iki insanın birlikteliği değil, zulüm ve haksızlıklara karşı iyilik, cesaret ve güzelliğin başkaldırısıdır. Bu başkaldırının, isyanın ve direnişin meyvesi; yüzyıllarca zulüm altında inleyen ve katliamlara maruz bırakılan Müslüman Bosna ve Hersek halkının özgürlük ve bağımsızlığı olacaktır.

Alija başlıyor! İşte merakla beklenen dizinin yayın tarihi ve saati... / VİDEO ile ilgili etiketler TRT 30 Ocak Yurdaer Okur alija berke üzrek görkem yertan dilşat çelebi ahmet tezcan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.