Alihan Kuriş neden Alihan Kureyşi olarak pazarlanıyor?

Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'in soyadını 'Kureyşi' olarak sunduğu ortaya çıktı. Kendisini Kureyş kabilesinden olarak pazarlayan Alihan Kuriş, cemaat mensuplarına Hz. Peygamberin soyundan olduğu yalanını söylüyor. Kuriş daha önce de doğum tarihini değiştirerek, mehdilik iddialarında bulunup üzerinden nebilik mührü olduğunu öne sürmüştü.

İtikadi çarpıklıklar ile sık sık gündeme gelen Süleymancılar Cemaati'nin lideri Alihan Kuriş'in cemaat mensuplarına soyadının 'Kureyşi' olduğu yalanını söylediği ortaya çıktı. 

MEHDİ OLDUĞUNU İDDİA ETMEK İÇİN DOĞUM TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kuriş daha önce mehdi olduğunu öne sürmek için doğum tarihini de değiştirmesiyle gündem olmuştu. 

Gerçek doğum tarihi 28 Temmuz 1982 olan Kuriş, "21 Kasım 1979" tarihinde doğduğunu öne sürdü. Hicri Takvime göre 1 Muharrem 1400...

Kuriş, yeni yüzyılın başlangıcını bir mehdilik alameti gibi sunmak için bunu yaptı. 

HZ. PEYGAMBER SOYUNDAN GELDİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Aydınlık yazarı Kaan Arslan'ın gündeme getirdiği son videoda Afrika'daki bir sohbette Süleymancılar cemaatinin hocalarından biri, Alihan Kuriş'in "Kureyşi" olduğunu söylüyor.

Alihan Kuriş, cemaat mensuplarına kendisinin Kureyş kabilesinden olduğunu yani Hz. Muhammed'in soyundan geldiği yalanını söylüyor. 

SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN'IN TORUNUNDAN TEPKİ: KURİŞ BU ZAMANIN KUTTA-İ TARİKİDİR

Süleymancılar Cemaati'nin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın en büyük torunu Fatih Süleyman Denizolgun da Alihan Kuriş'e tepki göstererek "Ali Erhan Kurişii; bu zamanın kutta-i tarikidir, dağa çıkıp, eşkiyalık yapsa veya bir mafya örgütü kursa, emin olun bu kadar zulümlere, günahlara, haklara girmezdi. Suç örgütlerinin de bir kuralı, bir raconu vardır. Kurişiilik; tüm suç örgütlerinden çok daha farklı hale gelmiş vaziyettedir." dedi. 

 

Alihan Kuriş neden Alihan Kureyşi olarak pazarlanıyor? ile ilgili etiketler Süleymancılar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.