Ali Sürmen: "Trabzonspor güçlüdür, haklarını aramasını bilir ama Anadolu’daki takımların çok dikkat etmesi gerekir"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Nihat Özdemir’in istifasının ardından Göksel Gümüşdağ’ı işaret etmesini değerlendirerek, “Yargının ve belki de Spor Bakanlığı’nın bu işe el atması lazım. 2 yıl önce biz bunları söyledik, Nihat Özdemir’i uyardık, ceza aldık. Trabzon Barosu bu isimlerle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu, takipsizlik kararı verildi. O gün söylediklerimizi bugün Nihat Özdemir söylüyor” dedi.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Başkanvekili Mehmet Ongan, Kurul Genel Sekreteri İsmail İnan ile yönetim kurulu üyesi Osman Çavuşoğlu, Trabzon basınıyla buluştu.

Trabzonspor’un şampiyonluğa yürüdüğü yolda destek veren camianın tüm üyelerine teşekkür eden Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Nihat Özdemir’in TFF’den istifasıyla başlayan süreci ve futbol dünyasında tartışma yaratan iddialarını değerlendirdi.

Özdemir’in istifası ve görevden alınan hakemlerin yeniden göreve dönmesi gibi gelişmelere bağlı olarak ortaya atılan ligde şaibe olduğu iddialarını değerlendiren Sürmen, “Merkez Hakem Kurulu kararlarıyla ligi şaibeli kabul etmeyiz. MHK kararları aldığı zaman en yakınımızdaki takımlarla 18 ila 20 puan fark vardı. Zaten Trabzonspor’un şampiyonluğunun resmen tescillenmese de fiilen tescillendiği dönemde alınmış bir karar. İnsanlar tabi ki tartışır. ‘Keşke ligin sonu beklenseydi’ diyenler var. MHK’den bazı isimler alttan gelenleri yetiştirmek için yaptık diyor. O içlerindeki sorundur. Trabzonspor’u bağlamaz, Trabzonspor’un da bu icraatlarda rolü yoktur" dedi. 

"O GÜN SÖYLEDİKLERİMİZİ BUGÜN NİHAT ÖZDEMİR SÖYLÜYOR"

Sürmen, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun, "Hiçbir şey 2019’daki gibi olmayacak" sözlerinin yaşanan sürece atıf olup olmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı: 

“Başkanımın hangi amaçla söylediğini bilmiyorum. Benim dediğim, federasyon başkanının açıklamasıyla 2020’deki şikayetin örtüştüğü. Ben hukukçuyum. O gün baronun yaptığı şikayet takipsizlikle sonuçlanmış. Bugün TFF başkanı bunu diyor. O günkü TFF başkanı ile bugün ayrılan TFF başkanı aynı. Şikasyetimizdeki isimler aynı. O halde incelenmesi lazım. Zekeriya Alp’in MHK başkanı olduğu dönemde bir açıklamamız vardı. Orada da dile getirmiştik. Nihat Özdemir’i bu konuda defalarca uyardık, ceza aldık. O gün söylediklerimizi bugün Nihat Özdemir söylüyor. Söylediği için kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Demek ki biz haklıymışız. İsimler belli, konuşuluyor. Bir kısmı zaten federasyondan ayrıldı.”

‘SEÇİM, SONUCUNA GÖRE GÜVENLİ OLMAYACAKTIR’

TFF eski Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamalarının Anadolu kulüpleri açısından tarihi bir fırsat olduğunu söyleyen Sürmen, “Ya cesur bir savcı çıkıp ‘bu futbolun manipülasyonudur’ diyecek ya da idari bir inceleme yapılacak. Yoksa yapılacak olan 16 Haziran’daki TFF başkanı ve yönetim seçiminin her anlamda sorunlu geçeceği anlaşılır. Seçim sonucuna göre güvenli olmayacaktır. Onu düşünecek olan delegasyondur, biz değiliz. Biz Trabzonspor olarak haklarımızı her zaman aradık, ararız. Zaman zaman arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamış olabiliriz ama Trabzonspor 4 büyükten biri olarak güçlüdür, haklarını aramasını bilir ama Anadolu’daki takımların çok dikkat etmesi lazım. Nihat Özdemir’in bu açıklamaları tarihi bir fırsattır” ifadelerini kullandı. 

Ali Sürmen: "Trabzonspor güçlüdür, haklarını aramasını bilir ama Anadolu’daki takımların çok dikkat etmesi gerekir" ile ilgili etiketler Trabzonspor Nihat Özdemir TFF Ali Sürmen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.