Ali Sabancı, gazozcu da oldu

Ali İsmail Sabancı, Havacılık, gıda, gayrimenkul ve AVM yatırımlarından sonra gazozculuğa da el attı.

Ali İsmail Sabancı, Sabancı Ailesi’nin içindeki en renkli kişilik. Konuşma tarzı rahmetli amcası Sakıp Sabancı’ya çok benziyor. Babası Şevket Sabancı ve kardeşi Emine Sabancı Kamışlı ile birlikte 2000’de Esas Holding’i kurdular.

2007’de Sabancı Holding’deki hisselerini satarak tamamen ayrıldılar. Holdingin özel sermaye, gayrimenkul, girişim sermayesi, havacılık, AVM ve gıda gibi birçok alanda yatırımları var. Grup şirketlerinin toplam satışları 1.9 milyar euro’yu buluyor.

Ali İsmail Sabancı yaptığı yatırımlarla gündem olan bir isim. Havacılık sektörüne Pegasus ile girdiğinde de çok konuşulmuştu. Sabancı son yıllarda girişim sermayesi üzerinden de yatırımlar yapıyor. Bu alandaki son yatırımı bir gazoz markasına olmuş.

2012’de Beyoğlu Gazozu piyasaya girmişti. Şişesi tarihi Galata Kulesi’ne benzetilen gazoz markası kısa sürede İstanbulluların beğenisini kazandı. Beyoğlu Gazozu, yatırımcı olarak Ali Sabancı’nın da dikkatini çekmiş.

Erim Sakızlı ve Turgut Gürsoy’un ortaklığında kurulan Beyoğlu Gazozu’na Ali Sabancı da yatırım yapmış.

İddiaya göre, Sabancı’nın hissesi yüzde 11.75 imiş. Sabancı bu hisse ile şirketin yönetim kuruluna da girmiş.

Para Dergisi

Ali Sabancı, gazozcu da oldu ile ilgili etiketler Sabancı Holding
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.