Ali Rıza Demircan sert çıktı: Ahmaklıktan ötedir!

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, oruç tutmanın sadece zenginlere farz olduğunu, asgari ücretlilerin ve yoksulların isterse oruç tutabileceğini öne süren 'ilahiyatçı' Cemil Kılıç'a sert sözlerle yanıt verdi. SuperHaber'e konuşan Demircan, "Bu sözlerin hiçbir anlamı yoktur. Bu ahmaklıktan ötedir!" dedi.

CHP tarafından fonlanan televizyon kanallarında sık sık yer alan 'ilahiyatçı' Cemil Kılıç, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak orucun zenginlere farz olduğunu öne sürdü.

Asgari ücretlilerin ve yoksulların 'isterlerse' oruç tutabileceğini savunan Kılıç, orucun onlara farz olmadığını söyledi. Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekti.

ALİ RIZA DEMİRCAN: AHMAKLIKTAN ÖTEDİR!

SuperHaber, Kılıç'ın skandal sözlerini ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'a sordu. Demircan, "Hakikat bir tanedir. Hakikatin kaynağı da Kur'an'dır. Bu kaynaktan koptuğunuz zaman kafanıza geldiği gibi konuşursunuz. Bu sözlerin hiçbir anlamı yoktur. Bu ahmaklıktan ötedir." açıklamasında bulundu.

"Zenginler zekat vermezler, zenginler de sağlıklıdır. Fakirler de sağlıklıdır. Yaradan her ikisini de denemeye uğratacağı için, her ikisine de merhametli olduğu için onlara müşterek yani oruç ibadetini yüklemiştir. Ama fakirler parasal imkanlara sahip olmadığı için onlara da zekatı yüklemiştir. Fakirlerin böyle bir görevi yoktur." diyen Demircan, sözlerinin devamında asgari ücret konusuna da değindi.

Ali Rıza Demircan sert çıktı: Ahmaklıktan ötedir!

'ASGARİ ÜCRETE MAHKUM EDEN FAİZCİ DÜZENLE MÜCADELE EDİLMELİ'

Asgari ücretin fazla gıda alamamanın bir sonucu olduğunu ifade eden Demircan, "Asgari ücret konusu doğrudur. Bu konunun cevabı 'asgari ücretle çalışan insanların oruç tutamayacağı' değil, insanları asgari ücrete mahkum eden bu faizci, suni para düzeni ile bu düzenle mücadele etmektir." diye konuştu.

"ALLAH ZENGİNLERE DE, YOKSULLARA DA ORUÇ İBADETİNİ FARZ KILMIŞTIR"

"Yüce dinimiz İslam'ın ana kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Ve bu kaynağa bağlı olmak üzere aziz peygamberimizin açıklamalarıdır. Yukarıda özetlediğimiz görüş hakikati yansıtmaz. Batıl bir görüştür. Kur'an-i ve nebevi bir temeli yoktur. Yüce Allah zenginlere de, yoksullara da oruç ibadetini farz kılmıştır." diyerek konuya bir kez daha açıklık getiren Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek zenginler, gerek yoksullar içinde hasta olanlar, tutamayacak olanlar varsa onlar ramazandan sonra tutmak üzere oruçlarını ertelerler. Zenginlere gelince, fakirlerin mali durumları zekat vermeye uygun olmadığı için yüce Allah onlara da sahip oldukları tüm mallardan belirli ölçülere de toplumun yoksullarına vermek üzere zekat ve nafaka görevini yüklemiştir.

"HANGİ SIFATIYLA BU KONUŞMALARI YAPIYOR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Bilmeden insanların kafalarını karıştıracak, onları yanlış uygulamalara götürecek işlerden sakınmak lazım. Bu kişi hangi sıfatıyla, hangi bilgisiyle bu gibi konuşmaları yapıyor. Anlamak mümkün değil. Ama halkımız bizim açıkladığımız gerçeklere zaten Kur'an'a ve aziz peygamberimize başvuruyla ulaşabilirler. Ama biz de aracı olduk..."

Ali Rıza Demircan sert çıktı: Ahmaklıktan ötedir! ile ilgili etiketler Ali Rıza Demircan oruç Ramazan asgari ücret Cemil Kılıç zengin fakir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.