Ali Lapanta, Muhsin Yazıcıoğlu olayında birinci derecede sorumlu! ÖZEL

Meral Akşener'in bugün kurduğu İYİ Parti'de adı geçen Ali Lapanta ile ilgili SuperHaber’e konuşan Muhsin Yazıcıoğlu davasının avukatlarından Selami Ekici “bu kişi ile ilgili şüphelerimiz devam ediyor” dedi. Ekici ayrıca “Türkiye’de yapılan dizaynın Muhsin Yazıcıoğlu olayı ile de birleştirerek ne kadar çetrefilli ne kadar pis bir iş olduğunu ben buradan anlıyorum” ifadelerini de kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu suikastına ilişkin soruşturmada bir dönem 'şüpheli' olarak yer alan eski Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın adı, Meral Akşener'in bugün kurduğu İYİ Parti'de geçiyor. Partinin kurucu listesinde yer alan Lapanta ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan Yazıcıoğlu davasının avukatlarından Selami Ekici, bu kişi ile ilgili şüphelerinin halen devam ettiğini söyledi. Ekici, Lapanta ile ilgili Danıştay’a itiraz ettiklerini ifade ederek “Muhsin Yazıcıoğlu olayında birinci derecede sorumlu kişilerden biri” dedi.

yazicioglu-nun-avukati-ekici-hsyk-secimleriyl-6549270_o

Ekici şu ifadeleri kullandı:

Ali Lapanta dönemin Adana Jandarma bölge komutanı. Arama kurtarmadan birinci yerden sorumlu şahıs. Malatya özel yetkili savcılığında bu şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Onun iddiası ise benim görev alanım değildi ama yine gittim Muhsin Başkanı sevdiğim için gibisinden bir ifade vermişti. Ben makamımda otursaydım sorumlu olmayacaktım falan gibi. Bunlar tabi hikaye kısmı. Bu adam arama kurtarmayı birinci elden yöneten en yetkili komutan. Tabi bizim şüphelilerimiz arasında dosyada var. İki konudan soruşturuldu. Bir sivil savcılık, iki askeri savcılık. Askeri savcılık geçtiğimiz Mart 2016 tarihinde bunun hakkında takipsizlik kararı verdi. Bizde askeri mahkemeye itiraz ettik takipsizlik kararının doğru olmadığı noktasında. Askeri mahkeme bizi haklı gördü takipsizlik kararını iptal etti. Maraş Cumhuriyet Savcılığına dosyayı gönderdi. Maraş Cumhuriyet Savcılığı da incelemeğe yer olmadığına karar verdi. Ona da Danıştay’da itiraz ettik şu anda. Yani bu adam dediğim gibi Muhsin Yazıcıoğlu olayında birinci arama kurtarmadan özelikle onu belirtmekte fayda var sorumlu ve en yetkili kişi.

Kendisi ile ilgili şüpheleriniz devam ediyor yani sorusuna ise Avukat Ekici şöyle yanıt verdi:

Devam ediyor zaten şüpheli bu şahıs. O zaman savcılık gözaltına aldı daha sonra serbest bıraktı Ali Lapanta’yı. Dediğim gibi bu adam birinci derecede sorumluların başında. Muhsin Yazıcıoğlu olayında birinci derecede sorumlu kişilerden biri. Kendisinin Milliyetçi olduğunu belirten bir kişinin partisinde kurucu olması gerçekten dikkate şayan. Bu şahıs mesela geçmişte herhalde 2002’de Cumhurbaşkanına da laf söylüyor Youtube’da var onun kaydı. Bizim olay döneminde Tuğgeneral’di. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yükseldi Korgeneral oldu. Ama geçtiğimiz 2017’nin Temmuz ayında kızağa aldılar. Jandarma Komutanının emrine aldılar. O da 1 Ekim de emekli oluyor. Partinin kurucuları arasına giriyor. Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’de yapılan dizaynın Muhsin Yazıcıoğlu olayı ile de birleştirerek ne kadar çetrefilli ne kadar pis bir iş olduğunu ben buradan anlıyorum. Ali Lapanta gibi bir ismi Türkiye’nin önüne koyup Sözde Türkiye’nin bir partisi gibi lanse edilen partinin getirilip kurucuları arasında yer alması hayli ilginç. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi “at izi it izine karıştı.” Ayrıca bizim dosya da 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’ye bağlandı deliller ortaya çıktı.

Ali Lapanta, Muhsin Yazıcıoğlu olayında birinci derecede sorumlu! ÖZEL ile ilgili etiketler İYİ Parti Muhsin Yazıcıoğlu ali lapanta selami ekici
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.