'FETÖ farklı cemaatler içinde varlığını sürdürüyor'

TRT yayınında 'Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor' çıkışıyla gündem olan Prof. Dr. Ali Köse'nin moderatörlüğünde “Hafızanda Ne Var?/Harbi Konuşmalar” programı düzenlendi. Köse, FETÖ'nün farklı cemaatler içinde varlığını sürdürdüğünü vurgularken, programa katılan Gazeteci-Yazar Kemal Gümüş de FETÖ'nün 2011 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı izlemeye başladığını ilk kez açıkladı.

15 Temmuz Derneği ve Marmara Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği “Hafızanda Ne Var? / Harbi Konuşmalar” programı önceki gün yapıldı. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Köse'nin yaptığı programın konuğu Gazeteci-Yazar Kemal Gümüş oldu.

Programda 17-25 Aralık sürecinden 15 Temmuz öncesi ve sonrasına FETÖ'nün yöntemleri ve kumpasları masaya yatırıldı.

17-25 Aralık sürecinin Türkiye'yi kontrol altına almak için düzenlenen kumpaslardan biri olduğunu söyleyen Kemal Gümüş kendi yaşadıklarını da anlattı.

Gümüş, “17 Aralık'ta başarılı olsalardı, 25 Aralık'ta bir çok soruşturma ve kumpas sümenaltı edilecekti. 17-25'ten sonra yaptığım araştırmalarda tespit edilmiş 212 raporla yüz binlerce dinleme yapıldığını gördüm. Benim telefonum da Selam-Tevhid dosyası için dinlenmiş. İran Cumhurbaşkanı ile yapmak istediğim röpörtaj için yaptığım görüşmeler tape haline getirilip bu dosyaya konulmuştu” dedi.

ERDOĞAN'I ADIM ADIM İZLEMİŞLER

Yaptığı son araştırmalarda yeni bir bilgiye ulaştığını da söyleyen Kemal Gümüş bunu programda açıkladı. 24 Kasım 2012 tarihi belgelere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem adım adım takip edildiğini belirten Gümüş, “Dolmabahçe'nin içindeki kameralar FETÖ tarafından kayıt altına alınmış. İranlı yetkililerle, Suriyeli muhaliflerle yapılan görüşmeler adli bir soruşturmanın zeminini hazırlamak için toplanmış. Hatta bu dosyaya 2011 tarihinde başlanmış. FETÖ o dönemde bütün delilleri kararttığı için sadece fiziki ve teknik görüntüler var” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE TEK PARTİLİ İKTİDAR İSTENMİYORDU

FETÖ'cü bir MİT mensubunun itiraflarını da anlatan Kemal Gümüş şöyle konuştu;

“Okuduğum itirafçı 17-25 Aralık'tan sonra bize talimat geldi. Dediler ki uluslararası güçler artık Türkiye'de tek iktidar partisi istemiyor. Koalisyon hükümetinin gelmesi gerekiyor o yüzden mevcut hükümetin yıkılması lazım diyor. Bu itirafçı PKK masasında çalışıyor ve diyor ki bize buna gore pozisyon almamız gerektiğini söylediler. Aynı itirafçı 15 Temmuz gecesi gelen talimatla silahlanıp hazırlandıklarını ancak gece yarısından sonra darbe girişiminin seyri değişince sahaya sürülmediklerini de belirtiyor.”

ÇIPLAK ARAMA MEVZUSU FETÖ'NÜN KARA PROPAGANDASI

FETÖ'nün yaptığı tüm operayonları topluma kabul ettirmek için zemin hazırladığını ifade eden Kemal Gümüş, sosyal medya ve STK'ların toplumu ikna etmek için özellikle kullanıldığını da belirtti. Örgütün Takiye ve manipülasyonla kara propaganda yapmaya devam ettiğinin altını çizen Gümüş “Mesela son günlerde gündemi meşgul eden çıplak arama mevzusu. Bunun gibi mağduriyet algısı üzerinden siyaset ve medya manipüle edilip toplumun bakış açısı değiştirilmeye çalışılıyor.”

Meslek hayatı boyunca FETÖ'nün pek çok karanlık eylemine tanıklık ettiğini söyleyen Kemal Gümüş desrahanelerin kapatılma sürecinde örgütün acımasız yüzüyle karşılaştığını vurguladı. Devletin dershane süreciyle FETÖ'nün insan ve para kaynağına neşter vurduğunu ifade eden Gümüş, örgütün uluslararası bir yapı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti. Kemal Gümüş ayrıca yeni kitap çalışması “FETÖ'nün Yol Haritası, Takiyye, Kumpas, Tasfiye”'de örgütle ilgili pek çok bilginin olduğunu da ekledi.

 

''FETÖ FARKLI CEMAATLER İÇİNDE VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR''

Prof. Dr. Ali Köse ise 17-25 Aralık sürecinde örgütün üç gün süren “Muta Nikahı Sempozyumu”nu hatırlatarak, o dönem kültürümüzde olmayan bu konunun gündeme getirilerek “Türkiye'de ilahiyat fakültelerinde muta nikahı yapılıyor” yalanının ortaya atıldığını hatırlattı.

Bu yalanın ilahiyat fakülteleri tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyleyen Köse, “Amaç Türkiye'nin uluslararası arenadaki kredisini düşürmekti” dedi.

Ali Köse ayrıca FETÖ'nün 15 Temmuz sonrasında farklı cemaatlerin içine sızarak varlığını sürdürmeye devam ettiğini de yineledi.

Köse geçtiğimiz günlerde ''Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz'dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem'' sözleriyle de gündeme gelmişti.

'FETÖ farklı cemaatler içinde varlığını sürdürüyor' ile ilgili etiketler Marmara Üniversitesi 15 Temmuz Derneği FETÖ Prof. Dr. Ali Köse kemal gümüş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.