Ali Koç elinin tersiyle itmiş Erden Timur transferi bitirmişti! Galatasaray FIFA'lık oldu

Transferde Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren ve son olarak Sarı Kırmızılı kulübe imza atan Brezilyalı yıldız Tete hakkında Ukrayna basınından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'ten Ukrayna'daki savaş nedeniyle ayrılan Brezilyalı Tete'yi renklerine bağlamıştı. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı futbolcunun transferi öncesinde hukuki bir problem yaşanmayacağına karar verdi ve transferi açıkladı.

SHAKHTAR TETE TRANSFERİ İÇİN GALATASARAY'I FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ

Tete'nin Galatasaray'a imza atmasının ardından gözler Shakhtar Donetsk'e çevrildi. Ukrayna basını Shakhtar Donetsk'in Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiğini iddia etti. İşte ayrıntılar...

TETE FENERBAHÇE İLE GALATASARAY'I KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİ

Galatasaray ve Fenerbahçe, Tete transferinde karşı karşıya geldi. Brezilyalı oyuncu Türkiye'ye geldi ve Fenerbahçe ile görüşme gerçekleştirdi. Fenerbahçe transferdeki bazı riskleri göz önünde bulundurarak Tete'den vazgeçti.

Ali Koç elinin tersiyle itmiş Erden Timur transferi bitirmişti! Galatasaray FIFA'lık oldu

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir.

Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir.

Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır."

GALATASARAY TETE'YE 3.1 MİLYON EURO İMZA PARASI VERDİ

Fenerbahçe'nin bu açıklamasının ardından Galatasaray, Tete ile anlaşma sağladı ve oyuncuyu kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, Tete transferinin öncesinde transferin hukuki boyutunu inceledi.

Ali Koç elinin tersiyle itmiş Erden Timur transferi bitirmişti! Galatasaray FIFA'lık oldu - Resim : 2

Galatasaray, Tete transferinde hukuki bir problem yaşanmayacağına karar verdi ve transferi duyurdu.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir."

UKRAYNA BASINI: TETE'NİN TEK TARAFLI FESİH HAKKI YOKTU

Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ın Tete'yi transfer etmesinin ardından konuyu FIFA'ya taşıdı. Ukrayna kulübü Galatasaray'ın haksız bir şekilde Tete'yi transfer ettiği iddiasıyla FIFA'ya şikayette bulundu.

Ali Koç elinin tersiyle itmiş Erden Timur transferi bitirmişti! Galatasaray FIFA'lık oldu - Resim : 3

Ukrayna'dan Terrifon'da yer alan habere göre Shakhtar Donetsk, Tete'nin Galatasaray'a transferini FIFA'ya şikayet etti. Ukraynalı kulüp, 2023 sonuna kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı kanat oyuncusunun sözleşme feshini tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Türk kulübü sözleşmeyi hazırlarken, savaşın başında UPL kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu anlaşmaları tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına dayandı. Ancak Shakhtar, Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğü ve FIFA kuralının artık kendisi için geçerli olmadığı konusunda ısrar ediyor. Bu bağlamda Shakhtar hem Tete'ye hem de Galatasaray'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor."

TETE DAHA ÖNCE SÖZLEŞMESİNİ FESHETSEYDİ OLURDU AMA...

Ukrayna'dan bir başka iddia daha geldi. Ua Football'da yer alan habere göre Tete, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş esnasında Ukrayna'da kalarak fesih hakkını kullanmadı.

Haberde "22/23 sezonunun UPL şampiyonu, kanat oyuncusunun UEFA kuralları uyarınca kulüple olan sözleşmesini askıya alabileceğine, ancak bunu daha önce yapmadığına ve tam ölçekli işgal sırasında takımda kaldığına inanıyor. Şikâyette bulunmak için kullandıkları ana argüman da bu." ifadeleri kullanıldı. (Skorer)

Ali Koç elinin tersiyle itmiş Erden Timur transferi bitirmişti! Galatasaray FIFA'lık oldu ile ilgili etiketler Tete Galatasaray FIFA
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.