Ali Gaffar Okkan şehadetinin 20'nci yılında unutulmadı

Diyarbakır Emniyet Müdürü olduğu sırada uğradığı hain saldırı sonucu şehit edilen Ali Gaffar Okkan, vefatının 20'nci yılında da unutulmadı. Okkan, Sakarya'da bulunan mezarı başında anıldı.

20 yıl önce bugün Diyarbakır Emniyet Müdürülüğündeki makamından çıkıp Diyarbakır Valiliğine giderken hain bir pusuyla şehit edilen Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 20’nci yıl dönümünde de unutulmadı. Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan aile kabristanlığında dualarla anıldı.

Törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, il ve ilçe protokolü, Gaffar Okkan'ın ablası Sebahat Arslan, kız kardeşi Gülsüm Özgen ve emniyet teşkilatı katılım gösterdi.

Ali Gaffar Okkan şehadetinin 20'nci yılında unutulmadı

Törende bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Acır, aradan 20 yıl geçmesine rağmen Gaffar Okkan'ın milletin kalbinde yaşamaya devam eden çok önemli bir devlet adamı olduğunu söyledi.

YÜZ YILLAR GEÇSE BİLE ANILMAYA DEVAM EDİLECEK

Okkan'ın halkın dertleri ile dertlenen, sevinci ile sevinen ve her zaman bir meşale gibi insanlara ışık ve sıcaklık sunduğunu belirten Kaymakam Acır, "Meslek hayatı boyunca görevini büyük bir başarıyla sürdürmüş ve bu başarısını milletin gönlüne taht kurarak perçinlemiştir. Bir ülkenin tarihinde bu gibi devlet adamlarının yeri müstesnadır. Ali Gaffar Okkan aradan yüz yıllar geçse bile cesareti, sevgi dolu yüreği ve terör ile mücadelesiyle anılmaya devam edilecektir" dedi.

Ali Gaffar Okkan şehadetinin 20'nci yılında unutulmadı - Resim : 2

Okunan dua ve mezarlığa bırakılan karanfiller sonrasında konuşan Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ise, Ali Gaffar Okan'ın gerek Kars'ta gerek Diyarbakır'da yaptığı hizmetlerin halkta büyüttüğü sevgiye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün pandemi olmasına ve üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen burada toplanan kalabalık da bunun bir nişanesi ve göstergesi. Ali Gaffar Okkan Müdürümüz, bu kucaklaşmadan ötürü bütün terör örgütlerinin hedefi haline gelmişti. Ona duydukları kin ve nefretin dışa vurumu bu acımasız suikasttı. Müdürümüz ebediyen kalbimizde yaşayacak, ondan aldığımız bayrağı biz daha ilerilere götürerek, dalgalandırmayı sürdüreceğiz”

İHA

 

Ali Gaffar Okkan şehadetinin 20'nci yılında unutulmadı ile ilgili etiketler Diyarbakır Ali Gaffar Okan şehadet yıl dönümü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.