Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak?

Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak? Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında açıklamalar yaptı. Babacan canlı yayında yeni kuracağı partiye ilişkin detaylar açıkladı.Babacan, son dakika açıklamasında İçişleri Bakanlığı'na resmi başvurunun bugün yapılacağını belirtti. Detaylar haberimizde...

Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak? Yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan son dakika yaptığı açıklamada,bugün İçişleri Bakanlığı'na resmi başvurularını yapacaklarını açıkladı. Ali Babacan'ın yeni kuracağı parti ile ilgili detaylar merak ediliyor. Ali Babacan, FOX TV'de yeni kuracağı partiye ilişkin detayları. açıkladı.

İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" dedi.

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ BELLİ OLDU MU?

Partinin ismini açıklamayan Ali Babacan, "Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi doğru" ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da dünyaya geldi. Baba adı Hilmi, anne adı Güner'dir.

İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme Dalında tamamladı.

Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak?

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakere- ci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61 ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak? ile ilgili etiketler Son dakika Ali Babacan Parti kadro kimler var
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.