Ali Babacan'ın 'Baykar' iftirasına alkışlanacak yanıt! "Özür dilemek erdemdir, erdemli olmayı deneyin"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Baykar'ı hedef alarak 'Devletin imkanlarının bu şirkete aktarıldığı' yalanını ortaya attı.Babacan'ın akıl almaz bu iddiasına alkışlanacak cevap Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'dan geldi...

Dünyanın gündeminde yer edinen ve Baykar Teknoloji tarafından hayata geçirilen SİHA'lar ve Kızılelma gibi birçok proje Türkiye'nin göğsünü kabarttı. 

ALİ BABACAN'IN BAYKAR 'RAHATSIZLIĞI'

Ancak öyle ki bu projeler muhalif partileri rahatsız etti. Selçuk Bayraktar, çalışmalara başladığı ilk günden beri büyük emek harcadığını ve başarılarının sayesinde bu günlere geldiğini açıklamıştı. Bu açıklamalara rağmen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bayraktar'a iftira atmaktan geri durmadı.

Devletin bütün imkanlarının Baykar'da kullanıldığını söyleyen Babacan, "Rekabetten korkmasınlar" diyerek akla ziyan bir açıklamada bulundu. 

ALKIŞLANACAK CEVAP GELDİ

Bu haberin ardından Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, "Sn. Babacan, BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz." açıklamalarında bulundu. 

Bayraktar'ın açıklamalarının tamamı ise şöyle:

"Sn. Babacan,

BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz.

Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75'ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3'ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız.

Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık.

Tüm projelerimizde olduğu gibi en son AKINCI ve KIZILELMA'yı da öz kaynaklarımızla geliştirdik...

Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz.

Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SiHNIarın farkını TEKNOFEST'e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı Sağlar.

Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin..."

.

Ali Babacan'ın 'Baykar' iftirasına alkışlanacak yanıt! "Özür dilemek erdemdir, erdemli olmayı deneyin" ile ilgili etiketler Ali Babacan BAYKAR