Bursaspor ile Ali Akman'ın yolları erken ayrıldı

Sezon sonu sözleşmesi biten ve Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt ile ön protokol imzalayan Ali Akman'ın Bursaspor ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. 18 yaşındaki forvet, Alman ekibiyle ön protokol imzalamasının ardından yeşil-beyazlı kulüp tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Bursaspor'un genç yıldızı Ali Akman, serbest kaldı... Yeşil-Beyazlı kulüple sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan 18 yaşındaki forvet, Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a imza atmıştı. Yeşil-Beyazlı kulübe para kazandırmadan giden genç yetenek bir süre önce kadro dışı bırakılmıştı.

TFF'nin sitesinde yer alan bilgilerde 19 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 1 Mart Pazartesi günü sona erdi. Futbolcunun sözleşmesinin karışılıklı olarak feshedildiği açıklandı.

Kulübe para kazandırmadan giden futbolcunun 6 ay daha Yeşil-Beyazlı formayla top oynaması bekleniyordu.

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Adi Hütter konuyla ilgili yorumda bulunmuştu. Fussball News'e konuşan Avusturyalı çalıştırıcı, “Bursaspor'un Ali'yi kadro dışı bırakması utanç verici. Öte yandan onun önümüzdeki yaz mümkün olan en hızlı şekilde takıma alışacağını düşünüyorum. Yine de zamana ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. Şu an takımında oynamasına izin verilmemesi bana göre bir utanç. Ali'nin Bundesliga'da başarı olacağını düşünmeseydik onu transfer etmezdik. Böylesine genç oyuncular için potansiyel çok önemlidir. Ayrıca bu sezonki istatistiklerinin de iyi olduğunu görüyoruz" demişti.

Bu sezon TFF 1. Lig'de çıktığı 18 maçta 10 gol atan ve transferin gözdesi haline gelen Ali Akman için Bursaspor'a bonservis bedeli ödenmedi. Eintracht Frankfurt Sportif Direktörü Fredi Bobic imza sonrası, “Ali Akman ile Türk futbolunun en büyük yeteneklerinden birini kazanmayı başardık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde  geliştirmek istediğimiz bir oyuncu. Ona, ihtiyacı olan desteği ve zamanı vereceğiz. Birçok takımın kadrosuna katmak istediği genç bir yeteneği transfer etmekten dolayı çok mutluyuz" demişti.

Bursaspor ile Ali Akman'ın yolları erken ayrıldı ile ilgili etiketler Bursaspor Bundesliga Ali Akman Eintracht Frankfurt
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.