Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Doku ve sperm, Ümitcan Uygun'a ait çıktı!

Başkent'te evinde cansız bedeni bulunan, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'de (21) belirlenen doku ve sperm örneğinin, ölümüne ilişkin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun'a ait olduğu tespit edildi.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in, geçen sene 3 Haziran'da Keçiören'de ikamet ettiği evinde boynunda iple cansız bedeni bulundu. Sevgilisi olduğu ifade edilen Ümitcan Uygun'un, daha önce Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait video ise ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada yer aldı. Bunun ardından Esen'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun, emniyet güçlerince gözaltına alınıp, sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Sema Esen'in ailesi günlerce televizyon programına katılıp, kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun'u sorumlu tutmuştu.

Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Doku ve sperm, Ümitcan Uygun'a ait çıktı!

AYNI KİŞİYE AİT DOKU VE SPERM

Ankara Adli Tıp Kurumu'nca soruşturma kapsamında düzenlenen raporda, Sema Esen'in tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm tespit edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, Esen'in ölümüne ilişkin iddialar üzerine dosyayı, detaylı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Raporda Sema Esen'de belirlenen doku ve sperm örneğinin aynı şahısa ait olduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca, Esen'in asılma dışında bedeninde belirlenen belirtilerin ölüm meydana getirecek durumda olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı aktarıldı. Raporda, ayrıcı yapılan araştırmada şahısın asılma dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı ifade edilerek, belirlenen alkol düzeyinin de tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Esen'in, zehirlenme sonucu öldüğü yönünde de tıbbi delillere ulaşılamadığı belirtildi.

DNA ÖRNEĞİ ÜMİTCAN UYGUN'A AİT ÇIKTI!

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Sema Esen'in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınmasına karar verdi. Bu kapsamda yaklaşık 1 ay önce iki kadınla uyuşturucu kullanırken görüntülerinin sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun'dan, cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alındı. DNA örneği, karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Yapılan incelemede, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'den çıkan sperm ve dokuların Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi. Savcılığa gönderilen raporda Esen'de bulunan sperm ve doku örneklerinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu tespit edildi.

DHA

 

 

Aleyna Çakır davasında flaş gelişme! Doku ve sperm, Ümitcan Uygun'a ait çıktı! ile ilgili etiketler Kadın Cinayeti aleyna çakır aleyna çakır davası Sema Esen

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.