Aleyhimize tertipler

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Dünyanın iki büyük gücünden birinin Rusya olduğunu duymayanımız var mıdır?
Sovyetlerin korkusundan ülkemizin Amerika himayesi ve Nato şemsiyesi ile son 60 yılını geçirdiğine kim itiraz edebilir?
İşte bu iki soru; Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ve bu devlete aidiyet hisseden tüm milletin bir şekilde ortak kaderidir.
Şimdi,uzun süre korkulan ve yakın zamanda stratejik dostluğumuz oluşan Rusya ile hava sahamızı ihlal eden ve düşürülen uçağı nedeniyle ciddi bir problemi yaşıyoruz.
Bu sorunun nereye gideceği kadar önemli olan başkaca düşüncelerimiz olmalı..
Bir defa Rus uçağı nerde uçmaktadır orda ne işi vardır ve ne yapmaktadır? şeklindeki değerlendirmeler gündem dışıymış gibi görünmektedir.
Suriye neresidir?
Suriyedeki bir sorun daha çok kiminle ilgilidir?
Orda Rusya'nın ne işi vardır?
NATO dediğimiz organizasyon hala devam etmekte midir?
Putin Suriyeyi koruma ve kollama görevini kimden almıştır?Putin için kendi meclisi kararı kadar etkili bir İsrail talimatı söz konusu mudur?
Bütün bu sorular ülkemizin geçmişi ve geleceği için önemli tartışma ve analizleri içermektedir.
Hatta iç politik stratejilerle Türkiyeye şekil veremeyenlerin bir başka planı olarak devreye girmiş olaylar zinciri ile karşı karşıyayız.
Milli iradeyi dizayn edemeyen güçlerin Türkiyeyi zora sokma planlarının bir parçası Suriye olayıyla gündemdedir.
Aslında Sayın Cumhurbaşkanının Putinle olan ilişkiside ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.Yani bir taşla birden fazla kuş avlanılmak istenmektedir.Bir yönüyle Türkiye yalnız bırakılmak istenmektedir.
Sebepler dünyasında Rusya ile baş edemeyeceğimizi,Amerika ve Natonun isteksiz tavırlarından sıkışacağımızı, henüz ortaya çıkmayan ve aleyhimize tertip edilmiş başkaca planları düşünüp ellerini ovuşturan firavunun yeni yetme fiyakalı çocuklarına diyeceğim şudur…
Kendimizden başkaca kimsemiz olmadığı,bütün verilerimizin elinizde olması,silahınızın ve paranızın çokluğu,beyazı siyah gösteren medyanızın gücü ve daha aklınızda olan ne kadar imkanlarınız varsa hepsinin fayda etmeyeceği ve boşa çıkacağı bir planımızda bizim vardır.
Bütün didinmelerinize rağmen bugün yeni planlar kurmanıza sebep olan realite bizim lehimize devam edecektir.
Göçmenler,Mazlumlar,topraklarının altını üstüne getirdiğiniz dünya insanlığı, acılarının vekaletini bize teslim etmişken planlarınızın başarıya ulaşması düşünülemez.

Diğer Yazıları