Alevlerin içinde doğdu! Adı Mucize oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını sırasında evi ve hayvanları yanan Sercan Bayat, yaşanan felaketi anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Bayat, alevlerin arasında doğduğu anlaşılam oğlağı bulunca çok mutlu oldu. Oğlağa Mucize adı verildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kalemler Mahallesi'nde evi, ahırı, otomobili yanan, bazı küçük ve büyükbaş hayvanları da telef olan 30 yaşındaki Sercan Bayat, tahliye edildikten 3-4 saat sonra evine döndü. Bu sırada bir oğlak sesi duyan Bayat, çevresi yanmış toprakta yeni doğan yavruyu fark etti. Kucağına aldığı yavruyu hemen güvenli bir yere götüren Bayat, oğlağa Mucize adını verdi.

Yanan evini ve arazisini görünce göz yaşlarına boğulan Bayat'ın, başlarına gelen felaketi anlatırkenki videosu sosyal medyada gündeme oturdu.

Bayat, "Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli. Onları terk edemedim. Her yer yanmaya başladığında, iplerini kestiğim inekleri açık araziye götürdüm. Keçilerimi de alevlerin arasından uzaklaştırdım. Ellerimde ve ayaklarımda yanıklar oluştu. Bu sırada bazı hayvanlarımı kaybettim. Gebe ineklerim, keçilerimin bazıları öldü. Alevler nedeniyle mahalleden ayrılmak zorunda kaldık" dedi.

FELAKETİN İÇİNDE TEK TESELLİ

Uzaktan evlerinin yanışını izlediğini söyleyen Bayat, "Evin önünde, alevlerin arasında küçük oğlağı gördüm. Birkaç saat önce doğmuştu. Bu mucize gibi bir şeydi. Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı, anlayamadım. Bu kadar felaketin içinde tek tesellimiz oldu." dedi.

Alevlerin içinde doğdu! Adı Mucize oldu ile ilgili etiketler Manavgat oğlak mucize Sercan bayat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.