"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri

FETÖ ile mücadelede son günlerde yine ilginç gelişmeler yaşanıyor. Almanya'nın himayesinde faaliyet gösteren "Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü Osman Eğri kısa süre önce yeniden sahneye çıktı. Hakkında soruşturma açılması hep engellenen firari FETÖ'cüyü, kimin ya da kimlerin koruduğu merak konusu oldu!

FETÖ'cü yapılanmanın Çorum ayağının kilit isimlerinden Osman Eğri 15 Temmuz hain darbe girişiminden birkaç ay sonra Almanya'ya firar etti.

Çok geçmeden, Hitit Üniversitesi'nin eski Rektör Yardımcısı olan FETÖ firarisi Prof. Dr. Osman Eğri’nin, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda müşavir olarak görev yapmakta olduğu ortaya çıktı.

Eğri'nin "Alisiz Alevilik" projesinin beşiği Almanya’da, Alman hükümetine Alevilik konusunda danışmanlık yaptığı tespit edildi.

"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri

Firar ettiği Almanya'da uzun süre gizlilik içinde FETÖ faaliyetlerine devam eden Eğri, FETÖ'nün kripto "Alevi" yapılanmasının da sorumlusu olarak tanınan bir isim...

Osman Eğri son günlerde kendi adına bir Youtube kanalı kurarak Alevilik konusunda dersler vermeye başladı ve bu girişim FETÖ'nün Almanya’nın Alevi diasporasını Türkiye aleyhine provoke etmek istediği yönündeki görüşleri kuvvetlendirdi.

Ancak Osman Eğri hakkında şu ana kadar ne Türkiye'de, ne de Almanya'da bir soruşturma yürütülmüyor oluşu, "Bu FETÖ'cüyü kimler koruyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Kısa süre önce sosyal medyada bir açıklama yaparak, FETÖ'cü olduğunu inkar eden ve "Alevi olduğu için" baskı ve zulüm gördüğünü ima eden Osman Eğri'ye yanıt ise gecikmedi.

"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri - Resim : 2

YETKİLİLERE FETÖ UYARISI

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Nadim Macit, Osman Eğri konusunda yetkilileri uyararak, "Bir FETÖ kaçağı Prof. Dr. Osman Eğri ses vermeye başladı. FETÖ'cü değilmiş Aleviymiş. Ben ve Prof. Dr. Hilmi Demir ona iftira etmişiz. Alevi düşmanı olduğumuz için bunu yapmışız. Senin FETÖ'cü olduğunu bütün Çorum biliyor. FETÖ'nün Alevi projesinin bir ayağısın. Buradan duyuruyorum." ifadelerini kullandı.

"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri - Resim : 3

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Bölge Çalışmaları Program Danışmanı Hilmi Demir ise konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu;

"Kaçtığı Almanya’da Alevi dedesi ve bilgesi rolünü oynayan FETÖcü Osman Eğri tekrar aslına rucu etmiş. Demek ki Türkiye’de kendisini koruyan ve kollayan lobi rahat ol dedi. Yakında dönüp görev alırsa şaşmam artık."

"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri - Resim : 4

"Alevi" postuna girmiş FETÖ'cü: Osman Eğri ile ilgili etiketler FETÖ Çorum osman eğri hilmi demir
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.