Alevi köylerini işaretleyen doktora soruşturma

Tokat'ın Almus ilçesinde görevli bir doktor, ilçe haritasında Alevi köylerini kırmızı renkle işaretledi. Sosyal medyada paylaşılan bu harita büyük tepki çekti. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü de doktor hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Doktor ise Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenmek adına haritada bu değişiklikleri yaptığını söyledi.

Tokat’ta Sağlık Bakanlığı'nın logosu bulunan bir haritada bazı köylerin kırmızı renkli ‘Alevi’ yazısı ile işaretlendiği ortaya çıktı.

Tokat'ın yerel haber sitesi 'Anadolu'nun Sesi Tokat'ın haberine göre Almus ilçesinin Arısu köyünde rahatsızlanan bir kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kadının İstanbul'da yaşayan oğlu annesinin sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi aradı. Bu görüşme sonrasında hastanede görevli bir doktor, hastanın oğluna annesinin hangi köyden olduğunu öğrenmek için bir harita gönderdi.

ALEVİLERİN YAŞADIKLARI KÖYLER İŞARETLENDİ

Gönderilen haritada Alevilerin yaşadığı köylerin yanına kırmızı harflerle 'Alevi' yazıldığı görüldü.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: FİŞLENİYORUZ

Haritanın sosyal medyada paylaşılması sonrası olaya büyük tepki gösterildi. Özellikle Alevi vatandaşlar geçmişteki utanç olaylarındaki gibi fişlendiklerini söyledi.

Alevi olmanın sağlık ile ilgili bir bağının bulunmadığını söyleyen vatandaşlar bu haritanın ne amaçla yapıldığını sorguladı.

TOKAT İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü gelen tepkilerin ardından konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Haritanın Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezinde görevli bir hekim tarafından fotoğraflandığı ve şahsi telefonundan harita üzerinde değişiklikler yapıldığı ifade edildi.

"KÖYLERİN KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN YAPTIM"

Hekimin ise ifadesinde Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenmek adına haritada bu değişiklikleri yaptığını söylediği belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır" denilen açıklamada ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı da duyuruldu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyada 'AlevilikOnurdur' etiketi altında binlerce tweet atılarak duruma tepki gösterildi. O paylaşımlardan bazıları şöyle:

Alevi köylerini işaretleyen doktora soruşturma ile ilgili etiketler Tokat Almus doktor Alevi köy harita
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.