ALES/2 başvuruları ne zaman 2023? ALES sınavı ne zaman yapılacak?

Bu yılın ilk ALES sınavı tamamlandı ve sonuçlar açıklandıktan sonra, ALES/2 başvurularının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Adaylar, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak veya akademik kadrolara atanmak için ALES sınavlarına katılım sağlamaktadır. 2023 ALES takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. Peki, ALES/2 başvuruları ne zaman 2023? ALES sınavı ne zaman yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın kısaltmasıdır. Türkiye'deki üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmek veya akademik kadrolara atanabilmek için gereken bir sınavdır. ALES, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenir.

ALES, adayların genel yetenek ve genel kültür düzeylerini ölçmeyi amaçlar. Sınavda, sayısal ve sözel olmak üzere iki ana bölüm bulunur. Sayısal bölümde matematiksel ve mantıksal yeteneklerin ölçülmesi amaçlanırken, sözel bölümde ise Türkçe anlama, okuduğunu anlama ve dilbilgisi gibi beceriler test edilir.

ALES puanı, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuran adayların başarı sıralamasını belirlemek için kullanılır. Ayrıca akademik kadrolara atanmak isteyenler için de önemli bir ölçüt olarak değerlendirilir.

ALES sınavı genellikle yılda üç kez düzenlenir. Her sınav için başvuru tarihleri, sınav tarihi ve sonuç açıklama tarihi ÖSYM tarafından duyurulur. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirirler. Bu kapsamda, 2023 ALES/2 sınavının ne zaman yapılacağı büyük bir merakla araştırılıyor.  Peki, ALES/2 başvuruları ne zaman 2023? ALES sınavı ne zaman yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

ALES/2 başvuruları ne zaman 2023? ALES sınavı ne zaman yapılacak?

ALES/2 2023 SINAVI NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2023 ALES takvimine göre, bu yılın ikinci ALES sınavı 20 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM tarafından bu yılın ikinci ALES sınavı için başvuru tarihleri de açıklandı.

Buna göre; ALES/2 başvuruları 4 Temmuz 2023 tarihinde başlayıp, 10 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek.

Sınavın geç başvuruları ise 19 Temmuz 2023 tarihinde alınacak.

ALES/2 başvuruları ne zaman 2023? ALES sınavı ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler ALES ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.