Aldığınız her ekmeği tarttırın: En az 100 gram eksik

Gıdada artık açıktan açığa yapılan vurgun vatandaşı isyan ettiriyor. Pandemi nedeniyle, petrole gelen zamlar nedeniyle ya da havadaki bulut nedeniyle zam yapanlar, şartlar düzelince bu zamları geri almadıkları gibi artış oranında da haftada yüzde 10’lar gibi insansız zamlar yapıyorlar.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Fırınların büyük kısmı ürettiği ekmeğe etiketlerini basmayı bıraktı. Etiketin anlamı şu: ‘Bu ekmeği ben ürettim. Eksik gramaj ya da kalitesiz üretim varsa ben sorumluyum’ demek.

SüperHaber, fırınlarda ve bakkallarda yaptığı kısa bir araştırmada hemen hemen her ekmekte 100 ila 140 gram kadar eksik gramaj tespit etti. Vatandaşlar da üç ya da çok harfli marketlerin büyük çoğunluğunda ekmeğin 250 gramın altında satıldığını söylüyor.

250 gram ekmek İstanbul’da 5 liradan satılıyor. Vatandaş büyüklük olarak sıkıntının olmadığı ancak içi boş ekmekleri tarttırdığında ekmeklerin 150 ya da 200 gram olduğunu tespit etti. Herseyden daha tehlikeli bir durum ise, şikayet mekanizmasından umudunu kesmiş olması. Vatandaş artık, ‘Şikayet etsem sonuç alamam’ demeye başladı.

Aldığınız her ekmeği tarttırın: En az 100 gram eksik ile ilgili etiketler ekmek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.