Alçak karikatürü sınıfta gösterince açığa alındı

Fransa'da bir öğretmen Hz. Muhammed'e hakaret içen bir karikatürü sınıfta göstermesinin ardından öldürülmüştü. Belçika'da da bir öğretmen Charlie Hebdo'nun İslam peygamberi hakkındaki alçak karikatürlerinden birini öğrencilerine gösterdi. Bunun ortaya çıkması üzerine öğretmen görevden alındı. Ama sakın alkışlamaya kalkmayın çünkü o öğretmen Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatür gösterdiği için değil açık saçık görsel gösterdiği için böyle bir kararla karşılaştı.

Belçika basınındaki haberlere göre, başkent Brüksel'in Molenbeek bölgesindeki bir ilkokul öğretmeni 6. sınıf öğrencilerine tabletinden Hz. Muhammed'e hakaret içeren iğrenç bir karikatürü gösterdi.

Çocukların derste olanları ailelerine anlatmaları üzerine bazı aileler okul yönetimine durumu şikayet etti.

Provokatif olayın okulun bağlı olduğu Belediyeye iletilmesi üzerine öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux, öğretmenin karikatürü gösterdiği için değil, 10 yaşındaki çocuklara açık saçık görsel gösterdiği için görevden alındığını belirtme gereği hissetti. 

Yani hassasiyetleri İslam'ın peygamberine hakaret edilmesi değil, sadece açık ve seçik bir görsel olmasınaydı. 

 

Alçak karikatürü sınıfta gösterince açığa alındı ile ilgili etiketler Belçika Öğretmen Hz. Muhammed İslam charlie hebdo peygamber
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.