Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında 1 puanı Kerem Aktürkoğlu'yla kurtardı...

Yeni hocası Francesco Farioli yönetiminde 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve 5 maçtır bileği bükülmeyen Aytemiz Alanyaspor, kötü günler geçiren Galatasaray'ı ağırladı. Domenec Torrent yönetiminde 3'te 0 yapan Sarı-Kırmızılılar, Eduardo'nun golüyle 1-0 geriye düştü. Kerem Aktürkoğlu bu gole hızlı cevap verdi ve taraflar 1'er puana razı oldu. Galatasaray, son 7 maçın 5'inde mağlup oldu.

1-1

7. dakikada gelişen Alanyaspor atağında sağdan ceza sahası içine giren Efecan Karaca'nın kaleyi çaprazdan gören pozisyonda çektiği sert şutu kaleci Pena çıkardı. Dönen top, Eduardo'nun yarım volesiyle üst direğe çarparak çıktı. Ancak Eduardo'nun vuruşu sırasında hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

23. dakikada Galatasaray'ın hızlı gelişen atağında sol kanattan Ömer Bayram'ın gönderdiği pasla ceza sahasına giren Cicaldau'nun vuruşunda, kaleci Marafona topu çıkardı. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

36. dakikada kazanılan topla sağ kanatta buluşan Juanfran'ın ceza sahası içine yaptığı sert ortaya Emre Akbaba ayak içiyle dokunmak istedi. Kaleye paralel giden meşin yuvarlak auta çıktı.

39. dakikada Alanyaspor öne geçti. Novais'in ceza sahasına yaptığı ortada Eduardo kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.

41. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Cicaldau'nun sağ kanattan kullandığı köşe atışında Alanyaspor defansı topu ceza sahası dışına çıkardı. Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan da sekerek filelerle buluştu: 1-1.

45. dakikada sol kanattan içeri giren Ömer Bayram'ın ortasında topu defans uzaklaştırdı. Dönen topa Kerem Aktürkolu gelişine sert vurdu. Defansa çarparak kaleye giden topu kaleci çıkardı.

Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında 1 puanı Kerem Aktürkoğlu'yla kurtardı...

Süper Lig'in 24. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. 

Bahçeşehir Okulları Stadı'nda saat 16.00'da başlayan müsabakayı Mete Kalkavan yönetti.

Ligin geride kalan bölümünde oynadığı 24 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 28 puan topladı.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray, 24. haftayı lider Trabzonspor'un 28 puan gerisinde 15. sırada bitirdi.

Aytemiz Alanyaspor ise 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet sonucunda topladığı 39 puanla 24. haftayı 3. sırada tamamladı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı, Aytemiz Alanyaspor 1-0 kazanmıştı.

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Efecan, Efkan, Eduardo, Novais, Fatih, Candeias, Emre Akbaba, Juanfran, Borja, Furkan Bayır

GALATASARAY: Pena, Van Aanholt, Marcao, Nelsson, Ömer, Taylan, Berkan, Cicaldau, Emre, Kerem, Babel

Altı futbolcu kadroda yer alamadı

Galatasaray'da 6 futbolcu, farklı nedenlerle Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Fatih Öztürk, Işık Kaan Arslan ve Mbaye Diagne maçın kadrosunda yer alamadı.

Afrika Uluslar Kupası'nda Mısır Milli Takımı forması giyen Mustafa Muhammed ile  korona testi pozitif çıkan Omar Elabdellaoui de kadroda bulunamadı.

Ligde son 13 maçta sadece 1 galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 13 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 12 gol atan Galatasaray, kalesinde 20 gol gördü.

Galatasaray, Süper Lig'in geride kalan bölümünde attığından fazla gol yedi ve eksi averajda kaldı.

Ligde attığı 29 gole karşın kalesinde 34 gol gören sarı-kırmızılı takım, 23. haftayı -5 averajla bitirdi.

Torrent yönetimindeki 3 lig maçını da kaybetti

Galatasaray, görevinden ayrılan Fatih Terim'in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Domenec Torrent yönetiminde çıktığı 3 lig maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takım, İspanyol teknik adam idaresinde ligde oynadığı Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarını kaybetti.

Galatasaray, Torrent yönetiminde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor ile oynadığı hazırlık maçında da mağlup oldu.

GALATASARAY İLE ALANYASPOR, SPOR TOTO SÜPER LİG'DE 12. KEZ KARŞI KARŞIYA

İki takım arasında ligde 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette sarı-kırmızılılar 7, turuncu-yeşilliler ise 3 kez kazandı. Bir müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Geride kalan 11 maçta sarı-kırmızılı takımın 24 golüne, Alanya ekibi 13 golle yanıt verebildi.

Alanya'daki maçlar

İki takım arasında Alanya'da oynanan maçlarda da Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Aytemiz Alanyaspor'a konuk olduğu 6 maçın 3'ünü kazandı. Alanya'daki maçlardan bir kez ev sahibi takım üstün ayrılırken, bir müsabaka ise berabere bitti.

En farklı galibiyetler

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşısında en farklı galibiyetini 2018-2019 sezonunda İstanbul'da oynanan maçta 6-0'lık skorla elde etti.

Aytemiz Alanyaspor'un ise rekabetteki en farklı galibiyeti 2019-2020 sezonunda Alanya'da yapılan maçta 4-1'lik skorla oldu.

 
Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında 1 puanı Kerem Aktürkoğlu'yla kurtardı... ile ilgili etiketler Galatasaray Aytemiz Alanyaspor Kerem Aktürkoğlu Wilson Eduardo
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.