Alamadığımız hizmet devamlı zamlanıyor! Taksi indi bindi 40 TL'ye çıktı!

İstanbul'da taksiye zam geldi. İndi bindi 28’den 40TL’ye çıktı. Alamadığımız hizmet devamlı zamlanıyor.

İstanbul'da ulaşıma zam geldi.

Yeni yılda geçerli olacak ulaşım ücretleri belli oldu. Yüzde 29'luk zammın ardından taksi ücretleri de arttı.

TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ KAÇ TL OLDU?

2023 yılında geçerli olacak olan sarı taksi taksimetre açılış ücreti 9,80 TL’den 12,65 TL'ye yükseldi.

KİLOMETRE BAŞINA ALINAN ÜCRET 8,51 TL

Taksiler de kilometre başına alınan ücret ise 6,30 TL'den 8,51 liraya çıktı.

KISA MESAFE ÜCRETİ 40 LİRAYA ÇIKTI 

2022 yılında yolculuk başına minimum ücret 28 TL olarak ödeniyordu. Zam akabinde 2023 yılı için kısa mesafe ücreti ise 40 liraya çıktı.

TAKSİCİLER ZAM ORANINI BEĞENMEDİ

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu UKOME toplantısında alınan zam kararı sonrası Yenikapı'da bulunan Dr.Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nin önünde açıklama yaptı.

Toplantıyı Yenikapı'da takip eden 50 taksi şoförüyle birlikte takip eden Aksu, "Toplantıda en az yüzde 50 oranında zam teklifinde bulunduk. Maalesef komisyonun kararıyla bu oranda yapılmadı. Giderlerimize, araç fiyatları, işçilik, yedek parça, yakıt fiyatları gibi, yaklaşık yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldı. Vatandaşı da düşünerek, komisyon bu talebimizi uygun görmedi. Şimdi, 28 lira olan açılış ücreti 40 lira oldu. Oran açısından yüzde 42.86'ya tekabül ediyor. Bekleme, 67.20 liraydı,100.80 oldu. Bekleme ücretine yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. Kilometre 6.30'du, 8.51 oldu. Yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu üç kademeyi ortalamaya vurursanız yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yani biz yüzde 50'de ısrar ettik ama, yüzde 40 oranında zam yapıldı" dedi.

"HAFTASONU TAKSİMETRE AYARI YAPILMIŞ OLACAK"

Takdirin komisyonda olduğunu ifade eden Aksu, "Giderlerimize karşı tekrar zam talebinde bulunacağız. Yarın veya öbür gün İBB'den yazıyı alacağız. Haftasonu da ayın 1'inde taksimetre ayarı yapılmış olacak. Kısacası bugün yapılan UKOME toplantısında yüzde 40 oranında taksimetre ücretlerine zam yapılmış oldu" diye konuştu.


Eyüp Aksu'nun açıklama yaptığı sırada, bazı taksiciler toplantıdan çıkanlara tepki gösterdi. Bir taksici, 'Terbiyesizler, bizi bitirdiniz' diye bağırdı. Taksi şoförünü meslektaşları sakinleştirdi. Açıklama bitiminde taksiciler alandan ayrıldı.

 

Alamadığımız hizmet devamlı zamlanıyor! Taksi indi bindi 40 TL'ye çıktı! ile ilgili etiketler Taksi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.